Breaking news

dei_logariasmos
A

Οι δικαιούχοι της επιδότησης ρεύματος του «Κοινωνικού Τιμολογίου» (ΚΟΤ) πρόκειται να λάβουν 240 ευρώ / MWh για τον μήνα Ιούλιο, ενώ για τους μήνες Μάϊο και Ιούνιο είχαν δοθεί μικρότερα ποσά στην παραπάνω κατηγορία καταναλωτών ρεύματος. 

Ειδικότερα τον Μάϊο είχαν δοθεί 215 ευρώ / MWh και τον Ιούνιο το ποσό των 195 ευρώ / MWh. 

Οι Αιτήσεις για το ΚΟΤ (Κοινωνικό Τιμολόγιο)

Οι δικαιούχοι του «Κοινωνικού Τιμολόγιου» θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση έντασξης στο ΚΟΤ κάθε χρόνο αντίστοιχα και κάθε φορά εντός 2 μηνών από την ανάλογη λήξη της προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων καθώς και της παράτασής της, προκειμένου να γίνει επανέλεγχος των προϋποθέσεων ένταξης στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ).

Η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων 2022 λήγει στις 30 Ιουλίου 2022. Ωστόσο για την υποβολή της νέας αίτησης για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο ΔΕΗ (ΚΟΤ) για το έτος 2022 διαρκεί μέχρι και τις 30 Αυγούστου 2022.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Για να δείτε εάν είστε δικαιούχοι κοινωνικού τιμολογίου θα πρέπει να συνδεθείτε στην ιστοσελίδα idika.gr και να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα:

  1. Επιβεβαίωση στοιχείων μέσω αριθμού ΑΜΚΑ και συναίνεση στην επιβεβαίωση των στοιχείων αναφορικά με τον/την σύζυγο και τα προστατευόμενα μέλη
  2. Εμφάνιση φόρμας που αναφέρει κάποια προσωπικά στοιχεία τους. Επιλέξουν για ποιο ΚΟΤ θέλετε να κάνουν αίτηση
  3. Συμπλήρωση παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και email και αριθμός τηλεφώνου που θα χρησιμοποιηθούν για την αποστολή σχετικών ειδοποιήσεων. (Για αιτήσεις ΚΟΤ-Β σε περίπτωση που το νοικοκυριό έχει και ενήλικα φιλοξενούμενα μέλη, για να δει αν πληροί τα κριτήρια απαιτείται η συγκατάθεση των φιλοξενούμενων ατόμων μέσω των κωδικών τους Taxisnet για την προσπέλαση των στοιχείων του από την ΑΑΔΕ Αν για κάποιο άτομο απαιτείται συναίνεση αναφέρεται ευκρινώς). 
  4. Για αιτήσεις ΚΟΤ οι πολίτες απαιτείται να έχουν συγκεκριμένη αίτηση ΚΕΑ που να έχει εγκριθεί εντός του τελευταίου διμήνου. Αν οι πολίτες είναι δικαιούχοι ΚΕΑ αλλά η αίτησης τους έχει εγκριθεί πριν από τους τελευταίους 2 μήνες, τότε πρέπει να κάνουν τροποποιητική αίτηση ΚΕΑ. 
  5. Μετά τις απαιτούμενες συναινέσεις των ενήλικων μελών του νοικοκυριού και αφοτού έχουν συμπληρωθεί όλα τα απαιτούμενα πεδία εμφανίζεται η πληροφορία για το εάν ο αιτών/ουσα πληρεί τα κριτήρια για το κοινωνικό τιμολόγιο ή οχι.
  6. Για να πραγματοποιηθεί η αίτηση και να καταστούν δικαιούχοι θα πρέπει να πατήσουν το κουμπί «Υποβολή Αίτησης». Εάν τυχόν πληρούν τα κριτήρια του ΚΟΤ, εμφανίζεται και το αντίστοιχο όριο τετραμηνιαίας κατανάλωσης τόσο για την τιμολόγηση με το ΚΟΤ που έγινε η αίτηση. Ωστόσο στην αντίθετη περίπτωση εμφανίζονται και οι λόγοι απόρριψης της αίτησης αναλυτικά.
Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις