Breaking news

fotia_pyrkagia
A

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της πυροσβεστικής, στην περιοχή Κορακοβούνι του Ηρακλείου, για την κατάσβεσης φωτιάς. Στο σημείο επιχειρούν περισσότεροι από 40 πυροσβέστες, πεζοπόρα τμήματα αλλά και ελικόπτερο που κάνει ρίψεις νερού. Στην επιχείρηση συμμετέχουν υδροφόρες του δήμου και της Περιφέρειας.  
 
Το έργο των πυροσβεστών δυσχεραίνει το δύσβατο της περιοχής αλλά και οι ισχυροί άνεμοι.

Ενημέρωση για την κατάσταση των πυρκαγιών στη χώρα

Έκτακτη ενημέρωση για τις δασικές πυρκαγιές πραγματοποίησε στις 18:00 το απόγευμα, ο Εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Επιπυραγός Ιωάννης Αρτοποιός από το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων στο Μαρούσι.

Μίλησε σχετικά με τις 378 δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν την τελευταία εβδομάδα στη χώρα μας και για το γεγονός πως το Πυροσβεστικό Σώμα κλήθηκε να επέμβει σε 882 αστικές πυρκαγιές και 657 παροχές βοηθείας.

Το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν μόλις 41 δασικές πυρκαγιές (!)

Δεδομένων των ιδιαίτερων συνθηκών που επικράτησαν, με υψηλές θερμοκρασίες, αυξημένη ένταση των ανέμων καθώς και χαμηλά ποσοστά σχετικής υγρασίας, ευνοήθηκε η εκδήλωση και γρήγορη επέκτασή τους.

Ο κύριος Αρτοποιός  ανέφερε τις σημαντικότερες από τις φωτιές, οι οποίες ήταν: στο Σχιστό Κορυδαλλού, στις Πόρτες Αχαΐας, στο Σχηματάρι Βοιωτίας, στο Σερνικάκι Φωκίδας, στη Κορακιά Κρανιδίου Αργολίδας, στο Πόρτο Γερμενό, στον Άγιο Ιωάννη Κορινθίας και στην Κορυφή Πύργου Ηλείας.

 

 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις