Breaking news

airbnb
A

Η Airbnb αποφάσισε να επιβάλει το μέτρο της απαγόρευσης πάρτι προσωρινά εξαιτίας της εξάπλωση του κορoνοϊού.

Πιο συγκεκριμένα, απαγορεύονται τα πάρτι και οι εκδηλώσεις σε σπίτια που διατίθενται για βραχυχρόνια μίσθωση στην πλατφόρμα της.

Ανακοίνωση της εταιρείας

Σύμφωνα με την εταιρεία, ο νέος κανονισμός έχει γίνει «πολύ περισσότερο από ένα μέτρο δημόσιας υγείας» από την εισαγωγή του τον Αύγουστο του 2020.

Η εταιρεία τόνισε πως: «Εξελίχθηκε σε μια βασική πολιτική για την υποστήριξη των οικοδεσποτών μας και των γειτόνων τους».

Μείωση των καταγγελιών για διοργάνωση πάρτι

Όπως ανέφερε η Airbnb, σε σχετική ανακοίνωση, οι καταγγελίες για διοργάνωση πάρτι μειώθηκαν κατά 44% από τότε που εισήχθη για 1η φορά το μέτρο.

Ενδεχόμενες εξαιρέσεις

Στην παγκόσμια αυτή απαγόρευση ενδέχεται να γίνουν εξαιρέσεις στο μέλλον για «εξειδικευμένους και παραδοσιακούς χώρους φιλοξενίας».

Κατάργηση ορίου στον αριθμό ατόμων σε 1 σπίτι 

Επιπλέον, προσθέτει  ότι καταργείται το όριο στον αριθμό των ατόμων που επιτρέπεται να φιλοξενούνται σε 1 σπίτι.

Λόγω ανησυχιών για την εξάπλωση του κορoνοϊού, υπήρχε η επιβολή του ορίου 16 ατόμων από την εταιρεία.

Αλλά πλέον διευκρινίζεται πως «διάφοροι τύποι μεγαλύτερων σπιτιών μπορούν να στεγάσουν άνετα και με ασφάλεια περισσότερα από 16 άτομα - από κάστρα στην Ευρώπη μέχρι αμπελώνες στις ΗΠΑ έως μεγάλες παραθαλάσσιες βίλες στην Καραϊβική».

Η Airbnb επισημαίνει πως: «Η κατάργηση αυτού του ανώτατου ορίου έχει σκοπό να επιτρέψει στους οικοδεσπότες να χρησιμοποιούν υπεύθυνα το χώρο στα σπίτια τους, ενώ παράλληλα συμμορφώνονται με την απαγόρευσή μας για ενοχλητικά πάρτι».

Από το 2019 υπήρχε μέτρο για την απαγόρευση για τα πάρτι

Ήδη από το 2019, η εταιρεία άρχισε να βάζει περιορισμούς, απαγορεύοντας τα πάρτι «ανοιχτής πρόσκλησης» και τα λεγόμενα «chronic party houses» που ενοχλούσαν τους γείτονες.

Πάνω από από 6.600 επισκέπτες είχαν επίσης αποκλειστεί από τη χρήση της πλατφόρμας το 2021 για παραβίαση των κανονισμών.

Τι δήλωσε η Airbnb για το θέμα 

Η Airbnb δήλωσε πως: «Αυτή η νέα και μακροπρόθεσμη πολιτική θεσπίστηκε για να βοηθήσει στην ενθάρρυνση και υποστήριξη της ασφάλειας της κοινότητας».

Ενώ συνέχισε λέγοντας πως: «Ανυπομονούμε να μοιραστούμε ενημερώσεις τις επόμενες εβδομάδες και τους προσεχείς μήνες σχετικά με τις προσπάθειές μας να ενισχύσουμε τις κοινοτικές μας πολιτικές για τα πάρτι».

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις