Breaking news

τουρισμός
A

Εντός της πρώτης εβδομάδας του Ιουλίου πρόκειται να «τρέξει», το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους».

Πρόκειται, όπως είπε, για ένα πρόγραμμα ύψους 30 εκατ. ευρώ -10 εκατ. ευρώ περισσότερα από πέρυσι- που αφορά σε περισσότερους από 200.000 δικαιούχους, με αυτόματες -μη γραφειοκρατικές- διαδικασίες, τόσο για τους ωφελούμενους, όσο και για την αποζημίωση των παρόχων. Το πρόγραμμα προβλέπει μία άυλη ψηφιακή κάρτα, ύψους 150 ευρώ, την οποία κάθε δικαιούχος θα μπορεί να χρησιμοποιήσει για τη διαμονή του σε όποιο ξενοδοχείο ή κατάλυμα επιθυμεί, όποτε και με όποιον τρόπο επιθυμεί, μέχρι και τον Ιούνιο του 2023.

Όπως είπε ο Υπουργός Τουρισμού, το πρόγραμμα αυτό θα «τρέξει» παράλληλα με τα υπόλοιπα δύο προγράμματα: το πρόγραμμα του «Κοινωνικού Τουρισμού» της ΔΥΠΑ -συνολικού ύψους 35 εκατ. ευρώ- και το ψηφιακό πάσο που έχει προβλεφθεί ειδικά για όλους όσοι επιλέξουν να κάνουν φέτος διακοπές στη βόρεια Εύβοια και τη Σάμο, ύψους έως 150 ευρώ και έως 300 ευρώ αντίστοιχα, για κάθε δικαιούχο.

«Συνολικά, η ελληνική Κυβέρνηση δίνει φέτος και για τα τρία αυτά προγράμματα -«Τουρισμός για Όλους», «Κοινωνικός Τουρισμός», ειδικό ψηφιακό πάσο για βόρεια Εύβοια και Σάμο- 70 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για τρία προγράμματα που στηρίζουν τους Έλληνες που δεν μπορούν ή δεν έχουν, για τρία προγράμματα που στηρίζουν τους Έλληνες που δυσκολεύονται να κάνουν διακοπές. Είμαστε και θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στη μέση ελληνική οικογένεια. Είμαστε και θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στην ελληνική κοινωνία», δήλωσε ο κ. Κικίλιας.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις