Breaking news

metanastes_prosfyges
A

Τα συνολικά περιστατικά με λέμβους με περίπου 1.130 αλλοδαπούς επιχείρησαν να εισέλθουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα, καταγράφηκαν από τις πρωινές ώρες της 24ης Ιουνίου έως τις πρωινές ώρες της 27ης Ιουνίου στις θαλάσσιες περιοχές της Λέσβου, της Χίου, της Σάμου, της Κω και της Ρόδου, ανέρχονται σε 24.

745 αλλοδαποί προσπάθησαν να εισέλθουν στη Λέσβο

Πιο συγκεκριμένα, στη Λέσβο, σημειώθηκαν 16 περιστατικά κατά τα οποία 745 αλλοδαποί προσπάθησαν να εισέλθουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Σύμφωνα με πληροφορίες, πλοία ανοικτής θαλάσσης, καθώς και περιπολικά σκάφη του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής ήταν παρόντα στο θαλάσσιο πεδίο εξέλιξης των περιστατικών και ανέλαβαν την διαχείρισή τους.

Περισυλλογή των λέμβων από τουρκικές ακταιωρούς 

Μετά από τον έγκαιρο εντοπισμό των λέμβων, καμία από αυτές δεν εισήλθε στα ελληνικά χωρικά ύδατα, ενώ όλοι οι αλλοδαποί επιβαίνοντες περισυνελέγησαν από τουρκικές ακταιωρούς.

Ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, το Λιμενικό Σώμα στο πλαίσιο των εφαρμοζόμενων εθνικών μέτρων για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής πίεσης, λαμβάνει όλα τα προσήκοντα μέτρα για την αποτελεσματική επιτήρηση και προστασία των θαλάσσιων συνόρων της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης με αποφασιστικότητα, σεβασμό στο διεθνές δίκαιο, έχοντας ως πρωταρχικό του μέλημα την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα, που αποτελεί την ύψιστη επαγγελματική και ηθική υποχρέωση του Λιμενικού.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις