Breaking news

tourismos
A

Μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου αναμένεται να ανακοινωθούν τα προσωρινά αποτελέσματα του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού που υλοποιεί και φέτος η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (πρώην ΔΥΠΑ) και αναμένεται να δώσει δώσει την ευκαιρία σε 300.000 δικαιούχους να πάνε διακοπές, εντός Ελλάδας, από την 1η Αυγούστου 2022 έως και τις 31 Ιουλίου 2023

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον διοικητή της ΔΥΠΑ, Σπύρο Πρωτοψάλτη, τα προσωρινά αποτελέσματα αναμένεται να δημοσιοποιηθούν στις επόμενες ημέρες 7 με 8 ημέρες. 

Ο κ. Πρωτοψάλτης μιλώντας χτες στην ΕΡΤ είπε πως, «μέσα στις επόμενες ημέρες 7 με 8 ημέρες αναμένεται να δημοσιοποιηθούν οι πίνακες με τα προσωρινά αποτελέσματα. Επειδή ο όγκος των στοιχείων που πρέπει να αντληθούν από τις διάφορες υπηρεσίες είναι πολύ μεγάλος δεν είναι δυνατόν να προσδιοριστεί επακριβώς το χρονικό διάστημα που θα χρειαστεί».

Ο ίδιος είπε ακόμα ότι φέτος σημειώθηκε ρεκόρ συμμετοχής στις αιτήσεις οι οποίες ξεπέρασαν τις 500.000.

Αμέσως μετά τα προσωρινά αποτελέσματα θα ακολουθήσουν οι ενστάσεις, ώστε μέχρι το τέλος του μήνα να βγουν και τα οριστικά αποτελέσματα με τους δικαιούχους. Σε κάθε περίπτωση η όλη διαδικασία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τις 31 Ιουλίου, αφού από 1η Αυγούστου ξεκινάει να «τρέχει» το πρόγραμμα.

Υπενθυμίζεται ότι οι δικαιούχοι του περσινού προγράμματος που δεν έχουν ενεργοποιήσει ακόμα τις επιταγές μπορούν να κάνουν διακοπές μέχρι τις 31 Ιουλίου 2022.

 

Τα οφέλη του προγράμματος

Οι δικαιούχοι και ωφελούμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως 6 διανυκτερεύσεις σε τουριστικό κατάλυμα που επιλέγουν από το «Μητρώο Παρόχων» της ΔΥΠΑ  κατόπιν  απευθείας συνεννόησής τους με τον πάροχο.

Ειδικά για καταλύματα σε Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω και στο νομό Έβρου μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 10 διανυκτερεύσεις με μηδενική ιδιωτική συμμετοχή, ενώ στα καταλύματα των Δήμων Ιστιαίας- Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας της Β. Εύβοιας και της Σάμου μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 12 διανυκτερεύσεις εντελώς δωρεάν.

Εκτός από την διαμονή σε τουριστικά καταλύματα επιδοτούνται και ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Η συμμετοχή της γενικής κατηγορίας των δικαιούχων ανέρχεται σε 25%, των πολυτέκνων σε 20%. Για  ΑμεΑ  τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια διατίθενται δωρεάν.

Έρχεται και 2ο πρόγραμμα για δωρεάν διακοπές

Μετά το πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού της ΔΥΠΑ αλλά και του ΟΠΕΚΑ, σειρά έχει το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους», το οποίο υλοποιείται από το υπουργείο Τουρισμού και φέτος θα προσφέρει μια άυλη προπληρωμένη κάρτα αξίας 150 ευρώ.

Οι δικαιούχοι θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν την άυλη κάρτα σε ξενοδοχεία, τουριστικά πρακτορεία και υπάρχουν σκέψεις και για ακτοπλοϊκά εισιτήρια ή για καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Όλοι οι δικαιούχοι μπορούν να επιλέξουν διαμονή 2 ή 3 ή 4 ημερών επιδοτούμενη έως και 100% στα καταλύματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σχετική πλατφόρμα αναμένεται να ανοίξει μέσα στα επόμενα 24ωρα.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις