Breaking news

ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ
A

Τις τελευταίες ημέρες καταγράφεται μία ανησυχητική αύξηση σε ορισμένους δείκτες της πανδημίας, όπως η αύξηση των νοσηλειών κατά περίπου 40% μέσα σε μία εβδομάδα.

Ο ιός συνεχίζει να ξαφνιάζει, καθώς φαίνεται πως το τελευταίο διάστημα οι υποπαραλλαγές 4 και 5 της Όμικρον αποδεικνύονται εξαιρετικά μεταδοτικές.

Παρουσιάζοντας πρόσφατα επιστημονικά στοιχεία ο κ. Νίκος Θωμαΐδης δήλωσε ότι «εδώ και δέκα ημέρες η αύξηση στα λύματα της Αττικής είναι 45%, διατυπώνοντας την άποψη ότι τα κρούσματα είναι πολλαπλάσια από όσα δηλώνονται. «Έχει παρθεί απόφαση από τον ΕΟΔΥ ότι η παρακολούθηση της δυναμικής  θα γίνεται μόνο από τα λύματα», τόνισε. Σύμφωνα με τον καθηγητή Αναλυτικής Χημείας στο ΕΚΠΑ η διασπορά ήταν αναμενόμενη μετά τον εντοπισμό των νέων μεταλλάξεων. 

Οι υποπαραλλαγές 4 και 5 της «Όμικρον» στοχεύουν στους πνεύμονες

Η παρουσία των Όμικρον 4 και Όμικρον 5 έχει επιβεβαιωθεί και στην Ελλάδα. Την τελευταία εβδομάδα μάλιστα καταγράφηκε αύξηση των συγκεκριμένων υποπαραλλαγών κατά 145% στον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Τόσο η Όμικρον 4 (ΒΑ.4), όσο και η Όμικρον 5 (ΒΑ.5) έχουν προστεθεί στη λίστα των υπό παρακολούθηση στελεχών του ιού. 

 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις