Breaking news

koinonikos tourismos
A

Άνοιξε χτες, Τετάρτη 15 Ιουνίου, η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), που αφορά σε 300.000 δικαιούχους και θα «τρέξει» κατά την περίοδο 1η Αυγούστου 2022-31 Ιουλίου 2023.

Αξιοσημείωτο είναι ότι, σύμφωνα με τον Διοικητή της  Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης, Σπύρο Πρωτοψάλτη, , ήδη από χτες  το μεσημέρι στις 13.00 που άνοιξε η πλατφόρμα μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί 55.000 αιτήσεις για 101.000 επιταγές.

Ο κ. Πρωτοψάλτης, ο οποίος μίλησε σήμερα στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλημέρα Ελλάδα», ανέφερε πως φέτος θα δοθούν 300.000 επιταγές και πρόσθεσε πως για ακόμη μία χρονιά επιδοτούνται τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Παράλληλα, τόνισε ότι οι συνταξιούχοι δεν είναι δικαιούχοι καθώς, όπως είπε γι’ αυτούς υπάρχει άλλο πρόγραμμα. Σημείωσε ακόμα πως υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια για την μοριοδότηση των αιτούντων, ενώ και ο αριθμός των τέκνων αυξάνουν τη μοριοδότηση.

Δείτε ακόμα: Κοινωνικός Τουρισμός 2022: Ποιοι «χάνουν» φέτος τις διακοπές

Ακόμα ανέφερε ότι από φέτος από το πρόγραμμα δίνονται 12 δωρεάν διανυκτερεύσεις σε Σάμο και Βόρειας Εύβοια, 10 δωρεάν διανυκτερεύσεις σε Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω και στο νομό Έβρου και 6 διανυκτέρευσες με μικρή ιδιωτική συμμετοχή στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Όπως είπε για παράδειγμα μια 4μελής οικογένεια για 6 βράδια θα πληρώσει 96 ευρώ και το κράτος 850 ευρώ. Επίσης, σημείωσε ότι το ύψος της επιδότησης εξαρτάται από την κατηγορία του ξενοδοχείου.

Ο κ. Πρωτοψάλτης ακόμη έκανε αναφορά και στην περίπτωση που ένας δικαιούχος δεν εξυπηρετηθεί από το κατάλυμα σημειώνοντας πως δεν παρατηρούνται τέτοια φαινόμενα αλλά και τι να κάνει ο πολίτης σε κάθε περίπτωση.

Οι δικαιούχοι

Δικαιούχοι είναι όσοι εντός του 2020-2021 είχαν:

  • Είτε 50 ημέρες εργασίας με ασφάλιση ΕΦΚΑ
  • Είτε 50 ημέρες επιδότηση ανεργίας ή μακροχρόνιας ανεργίας
  • Είτε 50 ημέρες παροχή προστασίας μητρότητας
  • Είτε ένα συνδυασμό των παραπάνω

Ο προϋπολογισμός του είναι ύψους 35 εκατ. ευρώ, ποσό αυξημένο κατά 5 εκατ. ευρώ σε σχέση με το πρόγραμμα της περιόδου 2021-2022. Αιτήσεις θα μπορούν να υποβληθούν έως τις 23 Ιουνίου .

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις