Breaking news

gov_gr_platforma_kinito_efarmoges
A

Οι αριθμοί ΑΦΜ και ΑΜΚΑ που αποτέλεσαν αναπόσπαστο βοήθημα των δύο τελευταίων χρόνων για κάθε Έλληνα πολίτη φαίνεται να τελειώνουν, καθώς έρχεται να τους αντικαταστήσει ο νέος προσωπικός αριθμός που θα συνοψίζει και τους δύο μαζί.

Η διαδικασία προβλέπεται να είναι εύκολη και άμεσα προσβάσιμη, με την βοήθεια της πλατφόρμας του Gov.gr.

Όλα όσα δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης για τον νέο αριθμό

Σύμφωνα με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη, μέσα στο επόμενο διάστημα θα είναι σε φάση εφαρμογής ο Ενιαίος Αριθμός του Πολίτη, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον ΑΜΚΑ και τον ΑΦΜ.

Ο πολίτης θα εισέρχεται στην εφαρμογή του Gov.gr  θα βάζει τους κωδικούς του και θα κατεβάζει την αστυνομική του ταυτότητα και το δίπλωμα και θα τα έχει στο κινητό του.

Ακόμη ο κ. Πιερρακάκης διευκρίνισε ότι οι πολίτες θα χρειάζεται να γνωρίζουν ένα μόνο μοναδικό αριθμό «Θα έχουμε τον ΑΦΜ συν τρία ψηφία μπροστά από τον ΑΦΜ. Αυτός ο αριθμός θα γραφτεί στις νέες ταυτότητες. Με τη νέα ταυτότητα θα μπορώ να κάνω προβολή του κωδικού QR που θα έχει και ο αρμόδιος κρατικός λειτουργός θα αλληλεπιδρά με αυτόν τον κωδικό» είπε ο κ. Πιερρακάκης

Τέλος πρόσθεσε ότι «Η ταυτότητα είναι ένα μέσο ταυτοποίησης στον φυσικό κόσμο, η πιο ουσιαστική ταυτότητα είναι η ταυτότητα που έχουμε για τις ψηφιακές υπηρεσίες. Όλα γίνονται ψηφιακά πλέον».

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις