Breaking news

breast cancer
A

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα Πέμπτη 9 Ιουνίου και ώρα 10:00 θα παραβρεθεί και θα μιλήσει στην εκδήλωση παρουσίασης του προγράμματος «Φώφη Γεννηματά» για την παροχή δωρεάν προληπτικής μαστογραφίας στις γυναίκες 50 έως 69 ετών, στο κέντρο πολιτισμού ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Να σημειωθεί ότι ο πρωθυπουργός έχει ανακοινώσει από τον Οκτώβριο, ότι «η πολιτεία πρόκειται να τιμήσει τη μνήμη της Φώφης Γεννηματά με ένα ειδικό πρόγραμμα για την πρόληψη του καρκίνου που θα έχει το όνομά της».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόγραμμα πρόκειται να ωφελήσει τουλάχιστον 1,3 εκατομμύρια γυναίκες, οι οποίες θα έχουν τη δυνατότητα να υποβληθούν δωρεάν σε ψηφιακή μαστογραφία το αμέσως επόμενο διάστημα.

Στο πρόγραμμα της ψηφιακής μαστογραφίας θα μπορούν φέτος να συμμετάσχουν γυναίκες που δεν έχουν υποβληθεί στην ίδια εξέταση το 2021, ενώ και στο πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου δεν θα μπορούν να συμμετάσχουν οι γυναίκες που έχουν νοσήσει από καρκίνο του μαστού τα τελευταία πέντε χρόνια.

Είναι ενδεικτικό ότι στην Ελλάδα μόνο το 11% των διαγνώσεων καρκίνου έγιναν κατά τη διαδικασία προληπτικού ελέγχου (checkup), σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου. Αντίθετα, το 50% των καρκίνων διαγνώστηκαν κατά τον έλεγχο για άλλο πρόβλημα υγείας του πάσχοντος και παρατηρήθηκε μια καθυστέρηση στη διάγνωση πάνω από 2 μήνες από την πρώτη επίσκεψη στον γιατρό.

Στις 21:00 ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στην τελετή απονομής των βραβείων του εμπορικού και βιομηχανικού επιμελητηρίου Αθηνών, στο Ζάππειο Μέγαρο.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις