Breaking news

ΟΛΓΑ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
A

Μαρτυρικός ήταν ο θάνατος του οκτάχρονου κοριτσιού που εγκλωβίστηκε σε μεταλλική συρόμενη πόρτα εργοστασίου, βάρους ενός τόνου, στο Κερατσίνι, στις 17 Νοεμβρίου.

Η έκθεση του ιατροδικαστή, αναφέρει πως ο θάνατος επήλθε μέσα σε πέντε λεπτά ως συνέπεια της συμφόρησης πνευμόνων και ενός πνευμονικού οιδήματος. Επίσης, σημειώνεται πως δεν βρέθηκαν συντριπτικά κατάγματα στο κορμί του μικρού κοριτσιού.

Η ιατροδικαστική έκθεση δίνει και μια απάντηση, όσον αφορά στον χρόνο θανάτου, ο οποίος έχει σημασία για το αν θα μπορούσε μετά τον εγκλωβισμό της μικρής να υπάρξει ιατρική αντίδραση και να σωθεί η ζωή της.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΝΤ1 η ποινική αποτίμηση του τραγικού δυστυχήματος κατατείνει προς την αμέλεια, ανεξάρτητα από την ηθική και ποινική απαξία του ζητήματος και της εξόφθαλμης καθυστέρησης στην αντίδραση.

Το χρονικό του μαρτυρίου και της απανθρωπιάς

Το τραγικό δυστύχημα συνέβη την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου στο Κερατσίνι, όταν το 8χρονο κοριτσάκι προσπάθησε να μπει μέσα στις εγκαταστάσεις της εταιρείας, που βρίσκεται στην περιοχή, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί σε συρόμενη ηλεκτρική πόρτα και να χάσει τη ζωή της.

Την ίδια ώρα, ένα συγκλονιστικό βίντεο ντοκουμέντο είδε στο φως της δημοσιότητας.

Στο βίντεο φαίνεται η μικρή να βάζει το χέρι της στην πόρτα πιστεύοντας ότι λειτουργεί με φωτοκύτταρο. Όταν είδε ότι η πόρτα δεν σταματά έκανε ένα βήμα πίσω και στη συνέχεια έφυγε προς τα εμπρός.

Το βίντεο μεταδόθηκε  στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και αποτυπώνει τη στιγμή της τραγωδίας που εκτυλίχθηκε από τη στιγμή που το κοριτσάκι σφηνώθηκε στη βαριά μεταλλική πόρτα. Το κοριτσάκι επί 20 λεπτά πάλευε να πάρει ανάσα, όμως δεν την έβλεπε κανείς και έσβησε σιγά σιγά. Όταν όμως την είδαν οι υπεύθυνοι το μόνο που έκαναν ήταν να τη... σκουντήξουν με το πόδι!

Περνούσαν δίπλα της και το μόνο που έκαναν ήταν να τη... σκουντήξουν με το πόδι

Περίπου 20 λεπτά αφότου το κοριτσάκι κλείστηκε από την πόρτα, ένας υπάλληλος πέρασε από το σημείο, ωστόσο συνέχισε την πορεία του σαν να μη συνέβαινε τίποταΈνα λεπτό αργότερα ο υπάλληλος επέστρεψε και αντί να κάνει την αυτονόητη κίνηση και να βοηθήσει το παιδάκι, κατευθύνθηκε προς στην αποθήκη.

Στο βίντεο φαίνεται ο υπάλληλος να μιλά στο κινητό, να περνά πάλι μπροστά από το άτυχο κοριτσάκι και να μην αντιδρά για μια ακόμη φορά.

Τρία λεπτά πριν τις 18.00, η πόρτα τελικά άνοιξε και το άψυχο σώμα του κοριτσιού σωριάστηκε στο έδαφος. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, πέρασε ένα λεπτό μέχρι να πλησιάσουν δύο εργαζόμενοι, οι οποίοι τελικά φαίνεται πως άφησαν την οκτάχρονη στο έδαφος.

Πέντε λεπτά αργότερα, πλησίασε τη μικρή ένας υπάλληλος. Τη σκούντηξε με το πόδι του, ενώ μιλούσε στο κινητό, και φαίνεται σαν να περιέγραφε σε κάποιον το θέαμα που έχει μπροστά του.

Πέρασαν ακόμη 31 λεπτά, όταν στον χώρο του εργοστασίου εισήλθε ένα φορτηγό. Στις 18:34 η πόρτα έκλεισε ξανά, με τη μικρή να σφηνώνεται ξανάΚανένας δεν έτρεξε προς το μέρος της.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις