Breaking news

kuthnos-kolona
A

Μπάλος, Κρήτη
Έχει κερδίσει πολλές φορές μια θέση ανάμεσα στις καλύτερες παραλίες της Ευρώπης και σίγουρα όχι άδικα, αφού τα νερά και τα χρώματά του μοιάζουν εκτός πραγματικότητας. Ο Μπάλος στο βορειοδυτικότερο άκρο της Κρήτης, στα Χανιά, είναι από αυτές τις παραλίες που αν επιλέξετε να πάτε με αυτοκίνητο και όχι καραβάκι, θα ταλαιπωρηθείτε, θα κοπιάσετε, θα ιδρώσετε, θα ταλαιπωρήσετε και το αυτοκίνητο, καθώς θα πρέπει να διασχίσετε έναν πολύ... επιθετικό χωματόδρομο, αλλά μόλις φτάσετε, θα τα ξεχάσετε όλα. Λιμνοθάλασσα με όλες τις αποχρώσεις του τιρκουάζ, αμμώδης παραλία, τροπικά χρώματα και απόλυτη χαλάρωση. Αν καταφέρετε και την πετύχετε χωρίς κόσμο, θα έχετε σίγουρα εμπειρία ζωής.

mpalos-kriti

Καλαμίτσι, Λευκάδα
Η Λευκάδα φημίζεται για τα έντονα γαλάζια νερά της και οι επιλογές είναι πολλές, με το Πόρτο Κατσίκι, τους Εγκρεμνούς, το Κάθισμα, τον Άγιο Νικήτα να είναι από τις πιο δημοφιλείς. Το Καλαμίτσι είναι μια εξίσου ονειρεμένη παραλία του ομώνυμου ανέγγιχτου από τον τουρισμό χωριού, η οποία διατηρεί το χαρακτηριστικό φωσφορούχο γαλάζιο χρώμα στα νερά της και ξεχωρίζει για τους μεγάλους βράχους στην ακτή της, που δρουν σαν… διαχωριστικά.

kalamitsi-leukada

Βοϊδοκοιλιά, Μεσσηνία
Μπορεί η ονομασία της να μην ακούγεται τόσο ελκυστική, η πραγματικότητα, όμως, είναι πέραν κάθε προσδοκίας. Η ονομασία της σημαίνει «εκεί που ζουν τα βόδια», ενώ θυμίζει και κοιλιά βοδιού λόγω καμπυλότητας, βρίσκεται δίπλα στη λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας και το απόλυτα κυκλικό σχήμα της, σε συνδυασμό με τα τιρκουάζ, κρυστάλλινα νερά της την κάνει τόσο ξεχωριστή, που δεν απορεί κανείς για τον κόσμο που συρρέει να βουτήξει στα νερά της. Δυστυχώς, η πολυκοσμία του Αυγούστου μπορεί να σας κάνει να την αδικήσετε. Αν, όμως, καταφέρετε να βρεθείτε στα νερά της off-season, θα ζήσετε ένα όνειρο.

boidokoilia

Φώκι, Κεφαλονιά
Μπορεί ο Μύρτος να είναι από τις πιο πολυφωτογραφημένες παραλίες της Ευρώπης, αλλά την καρδιά μας έχει κλέψει μια άλλη κεφαλονίτικη παραλία δίπλα στο Φισκάρδο, η ατμόσφαιρα της οποίας είναι το απόλυτο καλοκαίρι. Πρόκειται για έναν μικρό κολπίσκο «πνιγμένο» στο πράσινο, με πλήθος από ελιές στην ακτή της να κάνουν φυσική σκιά και νερά με υπέροχο γαλαζοπράσινο χρώμα, όπως άλλωστε οι περισσότερες παραλίες στην Κεφαλονιά. Μπόνους: στην παραλία αυτή κάνει συχνά την εμφάνισή της η μεσογειακή φώκια Μονάχους και για τους πιο περιπετειώδεις, στα δεξιά υπάρχει μονοπάτι που σας οδηγεί σε βράχια για βουτιές και χαλάρωση.

foki-kefalonia

Κολώνα, Κύθνος
Είναι σίγουρα η πιο όμορφη παραλία της Κύθνου και από τις καλύτερες των Κυκλάδων, με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της τη λωρίδα άμμου που χωρίζει δυο θάλασσες και αποτελεί την ακτή της. Αν μείνετε μέχρι αργά, θα ζήσετε την ξεχωριστή εμπειρία όπου από τη μία πλευρά δύει ο ήλιος και από την άλλη φαίνεται ήδη το φεγγάρι, προκαλώντας τα κλικ στα κινητά όλων των παρευρισκόμενων.

kuthnos-kolona
Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις