Breaking news

Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αττικής
A

Η δομή φιλοξενίας προβλέπεται να έχει τη μορφή μονάδας ημιαυτόνομων διαμερισμάτων προσωρινής φιλοξενίας, με δυνατότητα ταυτόχρονης φιλοξενίας έως 21 ατόμων.

Ως διαμερίσματα ημιαυτόνομης διαβίωσης νοούνται πλήρως εξοπλισμένα διαμερίσματα με δυνατότητα να μπορούν να φιλοξενήσουν έως 3 άτομα το καθένα σε ξεχωριστά δωμάτια.

Η δομή για την ψυχοκοινωνική υποστήριξη αφορά αφενός στη λειτουργία χώρου για την παροχή υπηρεσιών ψυχοκοινωνικής υποστήριξης των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων και αφετέρου στη λειτουργία γραμμής τηλεφωνικής υποστήριξης των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων, των οικογενειών τους και των εκπαιδευτικών.

Σε ποιους απευθύνεται

Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ) μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, τα οποία διαθέτουν σχετική εμπειρία στην υλοποίηση συναφών δραστηριοτήτων

Περίοδος υποβολής

από 6/6/2022 έως 30/9/2022

Περιοχή εφαρμογής

Περιφέρεια Αττικής

Όροι και προϋποθέσεις

Η υποβολή της πρότασης συνιστά και αίτηση χρηματοδότησης του δυνητικού δικαιούχου. Αναπόσπαστο στοιχείο της πρότασης αποτελούν τα παρακάτω δικαιολογητικά/έγγραφα, τα οποία συνοδεύουν το Τεχνικό Δελτίο Πράξης:

  • Τεχνικό Δελτίο Πράξης
  • Στοιχεία που τεκμηριώνουν την αρμοδιότητα του δικαιούχου: 1. Νομιμοποιητικά έγγραφα σύστασης. 2. Έγγραφα τεκμηρίωσης απόδειξης σχετικής εμπειρίας στην υλοποίηση συναφών δραστηριοτήτων.
  • Απόφαση Αρμόδιου Συλλογικού Οργάνου για την υποβολή της πρότασης
  • Κανονιστικό πλαίσιο ορισμού του φορέα λειτουργίας και συντήρησης της πράξης: Νομιμοποιητικά έγγραφα σύστασης και εκπροσώπησης (π.χ. ισχύον καταστατικό ίδρυσης ή συστατική πράξη του δικαιούχου που λειτουργεί τη δομή και σχετικό ΦΕΚ δημοσίευσης, όπου κατά το Νόμο απαιτείται, έγγραφο/α συγκρότησης του Διοικητικού Συμβουλίου του υποψηφίου και ορισμού διαχείρισης και εκπροσώπησης του υποψηφίου). Από τα ανωτέρω έγγραφα πρέπει να προκύπτουν η νόμιμη σύσταση του υποψηφίου, τυχόν σχετικές τροποποιήσεις των καταστατικών, συστατικών πράξεων κλπ., το πρόσωπο που δεσμεύει νόμιμα τον υποψήφιο (νόμιμος εκπρόσωπος, δικαίωμα υπογραφής κλπ.)
  • Τεχνική Περιγραφή και Προϋπολογισμός Δημοπράτησης: Αφορά στην κατηγορία Λοιπών Άμεσων Δαπανών (δαπάνες βάσει παραστατικών) πλην άμεσων δαπανών προσωπικού
  • Αποτελέσματα έρευνας αγοράς και σχετική τεκμηρίωση για υποέργα προμηθειών: Αφορά στην κατηγορία Λοιπών Άμεσων Δαπανών (δαπάνες βάσει παραστατικών) πλην άμεσων δαπανών προσωπικού
  • Σχέδιο Απόφασης εκτέλεσης με ίδια μέσα
  • Τεύχη Δημοπράτησης (Σχέδιο ή Εγκεκριμένα Τεύχη): Αφορά στην κατηγορία Λοιπών Άμεσων Δαπανών (δαπάνες βάσει παραστατικών) πλην άμεσων δαπανών προσωπικού
  • Εκθεση τεκμηρίωσης εξασφάλισης της προσβασιμότητας των ατόμων με αναπηρία: Περιγραφή των κτηριακών υποδομών και του εξοπλισμού (τεκμηρίωση της επάρκειας τους και της συμβατότητά τους με τις προβλέψεις και προδιαγραφές του συνημμένου Παραρτήματος για την προσβασιμότητα/διευκολύνσεις για ΑΜΕΑ).
  • Φάκελος Κρατικής Ενίσχυσης για έργα που ενέχουν στοιχεία ενίσχυσης: Λίστα ελέγχου για ύπαρξη Κρατικών Ενισχύσεων (ΚΕ)
  • Διοικητική Ικανότητα / Οργανωτική Δομή και Διαδικασίες: Συμπληρώνονται τα Υποδείγματα 1 έως 3 του συνοδευτικού υλικού της πρόσκλησης "Οδηγός Διαχειριστικής Ικανότητας". Σε περίπτωση ύπαρξης πιστοποίησης ISO 9001 ή ΕΛΟΤ 1429 συμπληρώνεται και το Υπόδειγμα 5 και υποβάλλεται από τον Δυνητικό Δικαιούχο το αντίγραφο του εν ισχύ πιστοποιητικού.
  • Διοικητική Ικανότητα / Διαδικασίες διαχείρισης και υλοποίησης έργων: Συμπληρώνεται το Υπόδειγμα 4 του συνοδευτικού υλικού της πρόσκλησης "Οδηγός Διαχειριστικής Ικανότητας" και υποβάλλεται από τον Δυνητικό Δικαιούχο το Εγχειρίδιο Διαδικασιών. Σε περίπτωση ύπαρξης πιστοποίησης ISO 9001 ή ΕΛΟΤ 1429 υποβάλλεται από τον Δυνητικό Δικαιούχο μόνο το Εγχειρίδιο Διαδικασιών συνοδευόμενο από αντίγραφο του εν ισχύ πιστοποιητικού.
  • Επιχειρησιακή ικανότητα / Ομάδα Εργου & Υοποίηση συναφών Έργων: Συμπληρώνεται το Υπόδειγμα 6 του συνοδευτικού υλικού της πρόσκλησης "Οδηγός Διαχειριστικής Ικανότητας".
  • Επιχειρησιακή ικανότητα / Εμπειρία στην υλοποίηση συναφών έργων: Συμπληρώνεται το Υπόδειγμα 8 του συνοδευτικού υλικού της πρόσκλησης "Οδηγός Διαχειριστικής Ικανότητας".
  • Χρηματοοικονομική ικανότητα, εφόσον απαιτείται
  • Λοιπά έγγραφα: 1. Τεκμηρίωση του τοπικού χαρακτήρα της υποβαλλόμενης πρότασης σύμφωνα με το σημείο 196 της Ανακοίνωση της Επιτροπής σχετικά με την έννοια της κρατικής ενίσχυσης (2016/C 262/01) με βάση τα κριτήρια που περιγράφονται στο υπ' αρ. πρωτ. 1430717/29-12-2021 εγγράφου της ΕΥΚΕ (παρ. 7). 2. Περιγραφή της απαιτούμενης στελέχωσης των δομών καθώς και της διαδικασίας πρόσληψης. 3. Σχέδιο Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας της Μονάδας Εποπτευόμενων Διαμερισμάτων 4. Σχέδιο δημοσιότητας 5. Σχέδιο δικτύωσης 6. Υπεύθυνη Δήλωση του Νομίμου Εκπροσώπου του Δυνητικού Δικαιούχου στην οποία θα αναφέρεται ότι δεν υφίσταται επικάλυψη των χορηγούμενων χρηματοδοτήσεων με άλλα Επιχειρησιακά Προγράμματα, ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία ή ιδιωτικές χορηγίες.

Προϋπολογισμός

€ 700.000

Σχετικά αρχεία

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις