Breaking news

tsavousoglou
A

Σε μια ακραία πρόκληση προχώρησε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει σε αποστρατιωτικοποίηση των νησιών, αλλιώς θα θέσουμε θέμα κυριαρχίας».

Πιο αναλυτικά, ο Τσαβούσογλου επανέλαβε ότι η Ελλάδα παραβαίνει τους όρους των συνθηκών και πρέπει να προχωρήσει στην αποστατιωτικοποίηση των νησιών της, «αλλιώς θα αρχίσει η συζήτηση για την κυριαρχία τους».

Όπως μεταδίδει το skai.gr, ο Τσαβούσογλου δήλωσε ακόμα: «Τερματίζουμε επισημα τη διαδικασία του Ανωτατου Συμβουλίου Συνεργασίας. Στέλνουμε επιστολή».

Παράλληλα, επαναλαμβάνει τους τουρκικούς ισχυρισμούς περί αποστρατιωτικοποίησης των ελληνικών νησιών σημειώνοντας: «Υπάρχει ένας όρος και στις δυο συνθήκες για αποστρατιωτικοποίηση. Η Ελλάδα από το 1960 τα στρατιωτικοποιεί με απειλή από την Τουρκία ως δικαιολογία. Τα νησιά πρέπει να αποστρατιωτικοποιηθούν. Αν δεν υποχωρήσει η Ελλάδα θα ανοίξουμε προς συζήτηση το θέμα κυριαρχίας τους».

Μάλιστα στη διάρκεια της συζήτησης έδειξε και χάρτες «γκριζάροντας» ελληνικά νησιά.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών δε δίστασε να δηλώσει και το εξής: «Οι Έλληνες πολιτικοί πιστεύουν ότι δεν θα έχουν ικανοποιημένο το ακροατήριό τους αν δεν επιτεθούν στην Τουρκία 5-10 φορές την ημέρα».

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις