Breaking news

pleistiriasmos
A

Το σπίτι κινδυνεύει να χάσει σε πλειστηριασμό ένας άνεργος από τη Θεσσαλονίκη, την ώρα που η σύζυγός του έχει 74% αναπηρία. Την Τετάρτη 1/6 έχει προγραμματιστεί κινητοποίηση στο κεντρικό κατάστημα της Eurobank (Τσιμισκή κι Αριστοτέλους), στις 13:00.

Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Νίκογλου από τη Θεσσαλονίκη βρίσκεται ένα βήμα από το να χάσει το σπίτι του σε πλειστηριασμό, για οφειλή που ανέρχεται σε 56.000 ευρώ, ενώ ζητά να γίνει μία εύλογη ρύθμιση. «Μία ρύθμιση σωστή θέλω να γίνει με την τράπεζα, να πληρώνω μία δόση και να ζούμε με αξιοπρέπεια», αναφέρει στο Mega ο ίδιος.

Όπως επισήμανε, από το 2006 έως το 2014 πλήρωνε δόση 700 ευρώ κάθε μήνα, ενώ στο αίτημά του να μειωθεί η δόση δεν ανταποκρίθηκε η τράπεζα.

Όπως είπε ο διευθυντής της τράπεζας, είχε πει στον κ. Νίκογλου να προσπαθήσει να μπει στο νόμο Κατσέλη, όπως και έγινε, κατέθεσαν τα χαρτιά, ωστόσο η δικαστής έκρινε πως στο μέλλον το ζευγάρι θα βγάλει κέρδη λόγω του καταστήματος οπτικών που διέθετε.

Το κατάστημα του κ. Νίκογλου έκλεισε το 2018, ενώ τώρα με τη βοήθεια των συμπολιτών του εργάζεται εδώ και 6 μέρες ως κηπουρός.

«Εγώ από το σπίτι δεν μπορώ να βγω, η γυναίκα μου νιώθει ασφάλεια μόνο εκεί μέσα, έξω παθαίνει κρίσεις, έχει τάσεις αυτοκτονίας», δήλωσε.

Τέλος, είπε πως το 2019 η σύζυγός του είχε νοσηλευτεί για 1μιση μήνα στο ΑΧΕΠΑ, μπήκε σε μια θεραπεία, κυλούσαν θετικά τα πράγματα, ωστόσο τώρα με τον πλειστηριασμό, «γύρισαν 8-10 χρόνια πίσω».

Κινητοποίηση στη Eurobank την Τετάρτη

Την ίδια ώρα, συλλογικότητες κατά των πλειστηριασμών καλούν την Τετάρτη 1/6 σε κινητοποίηση στο κεντρικό κατάστημα της Eurobank (Τσιμισκή κι Αριστοτέλους), στις 13:00.

Σε ανακοίνωσή του, ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης αναφέρει:

«Απαιτούμε την με κάθε τρόπο ακύρωση του πλειστηριασμού του σπιτιού του κ. Γιώργου Ν. και της τετραμελούς οικογένειάς του, ενώ ταυτόχρονα δηλώνουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε ποτέ καμιά έξωση να τους γίνει!

Σήμερα παρά ποτέ είναι αναγκαία μια νέα συσπείρωση του κινήματος ενάντια στους πλειστηριασμούς, ώστε όχι μόνο να ακουστεί και πάλι δυνατά το "ΚΑΝΕΝΑ ΛΑΪΚΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ", όπως το 2016-18 που στήσαμε φραγμό στην αρπαγή της κατοικίας εκατοντάδων λαϊκών οικογενειών στη Θεσσαλονίκη κι όλη τη χώρα, αλλά για να ανατρέψουμε συνολικά κι οριστικά την αντιλαϊκή πολιτική κυβερνήσεων-Ε.Ε.-τραπεζιτών, που από τη μια σπέρνουν την ανεργία, την ακρίβεια και την φτώχεια κι από την άλλη συνεχώς σκαρώνουν νέες πιο αντιδραστικές πολιτικές αρπαγής όλων όσων με τον ιδρώτα της έφτιαξε η εργαζόμενη πλειοψηφία».

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις