Breaking news

limeniko swma
A

Φυλάκιση ενός έτους με τριετή αναστολή επιβλήθηκε από το Πρωτοδικείο Πειραιά στην 37χρονη μητέρα της 5χρονης, που έπεσε χθες, Τετάρτη 26 Μαΐου, στη θαλάσσια περιοχή του Πειραιά και λίγο έλειψε να χάσει τη ζωή της.

Το δικαστήριο δεν δέχτηκε ως επαρκείς τις εξηγήσεις της μητέρας για το πώς το παιδί διέφυγε της προσοχής της και βρέθηκε στη θάλασσα και θα εκτίσει τον έναν μήνα.

Η 37χρονη μητέρα του κοριτσιού είχε συλληφθεί και κρατείτο για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.

Η 5χρονη, η οποία νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Παίδων, είναι καλύτερα στην υγεία της και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να λάβει εξιτήριο.

Η ανήλικη εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή του Πειραιά από τον πλοίαρχο του πλοίου «ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ» και την ανέσυραν στελέχη του Λιμενικού που της παρείχαν καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (CARPA), με αποτέλεσμα την ανάκτηση των αισθήσεών της.

Σοκάρει η μαρτυρία το καπετάνιου

Ο καπετάνιος που είδε το παιδί και ειδοποίησε τις αρχές ανέφερε: «Το είδα να επιπλέει μόνο του μέσα στη θάλασσα. Πνιγότανε σε απόσταση περίπου 60 μέτρων από το πλοίο μου. Ήμουν έτοιμος να πηδήξω στη θάλασσα να το βοηθήσω αλλά οι Αρχές έφτασαν πολύ γρήγορα αφού τις ειδοποιήσαμε και το έβγαλαν έξω. Με ειδοποίησαν ότι βρίσκεται πλέον στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας».

«Το παιδί ήταν πολύ κοντά στο λιμάνι αλλά ήταν μικρό, δεν ήξερε να κολυμπάει. Είδα τα χεράκια του μόνο», ανέφερε στον Ant1 ο καπετάνιος του πλοίου.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις