Breaking news

ΤΕΞΑΣ
A

Δεκαοκτάχρονος άνοιξε πυρ χθες Τρίτη μέσα σε πρωτοβάθμιο σχολείο στο Τέξας, σκοτώνοντας 19 παιδιά και δυο εκπαιδευτικούς, τραγωδία που βυθίζει ξανά τις ΗΠΑ στον διαρκώς επανερχόμενο εφιάλτη των επιθέσεων με τη χρήση πυροβόλων όπλων μέσα σε σχολικά ιδρύματα (στη φωτογραφία του Reuters/Marco Bello, επάνω, παιδιά του σχολείου έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή χώρο).

Ο ύποπτος για τη σφαγή κατονομάστηκε από τις αρχές ως Σαλβαδόρ Ράμος, 18 ετών. Δολοφόνησε τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς «με βάρβαρο και παράλογο τρόπο» μέσα στο σχολείο, στην πόλη Ουβάλντε, είπε νωρίτερα ο ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης του Τέξας, ο Γκρεγκ Αμποτ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Αρχικά έβαλε στο στόχαστρο τη γιαγιά του, η κατάσταση της οποίας δεν έχει διευκρινιστεί – κατά πληροφορίες του τηλεοπτικού δικτύου CNN, είναι και αυτή νεκρή –, προτού πάει στο σχολείο, «εγκαταλείψει το αυτοκίνητό του» και μπει στο κτίριο, σύμφωνα με τον κυβερνήτη, οπλισμένος «με πιστόλι» και πιθανόν και «με τουφέκι».

Τα κίνητρα του δράστη της επίθεσης, μιας από τις χειρότερες του είδους εδώ και χρόνια στις ΗΠΑ, παραμένουν άγνωστα ως αυτό το στάδιο.

Η σφαγή διαπράχθηκε στο πρωτοβάθμιο σχολείο Ρομπ, όπου πάνε παιδιά 5 ως 7 ετών τα οποία διαμένουν στην Ουβάλντε. 

Βίντεο που μεταφορτώθηκαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης εικονίζουν παιδιά να απομακρύνονται εσπευσμένα από το κτίριο, κατά μικρές ομάδες, προς τα χαρακτηριστικά κίτρινα σχολικά λεωφορεία, μπροστά στο σχολείο.

τεξασ

ΗΠΑ: Οι πιο πρόσφατες και πιο πολύνεκρες ένοπλες επιθέσεις σε σχολεία

30ή Νοεμβρίου 2021: Οξφορντ, Μίσιγκαν

Δεκαπεντάχρονος έφηβος σκοτώνει εν ψυχρώ τέσσερις μαθητές και τραυματίζει άλλους έξι καθώς κι έναν εκπαιδευτικό μέσα στο λύκειο της Οξφορντ, μικρής πόλης βόρεια του Ντιτρόιτ.

Ο δράστης διώκεται για «τρομοκρατική ενέργεια» και «φόνους». Ασκούνται επίσης διώξεις, κάτι σπάνιο, εναντίον των γονιών του.

14η Νοεμβρίου 2019: Σάντα Κλαρίτα, Καλιφόρνια

16χρονος ανοίγει πυρ ανήμερα των γενεθλίων του εναντίον συμμαθητών του στο λύκειο, σκοτώνει δύο, τραυματίζει τρεις, πριν στρέψει το όπλο στον εαυτό του κι αποπειραθεί να αυτοκτονήσει. Τα θύματα είναι 14 ως 15 ετών.

18η Μαΐου 2018: Σάντα Φε, Τέξας

17χρονος μαθητής θερίζει 20 ανθρώπους μέσα στο λύκειο όπου φοιτά. Δύο ενήλικοι και οκτώ νέοι υποκύπτουν. Ο δράστης παραμένει έκτοτε στη φυλακή.

14η Φεβρουαρίου 2018: Πάρκλαντ, Φλόριντα

Την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, ο 19χρονος Νίκολας Κρουζ ανοίγει πυρ με ημιαυτόματο τουφέκι εναντίον μαθητών και εκπαιδευτικών στο λύκειο Μάρτζορι Στόουνμαν Ντάγκλας, από το οποίο έχει αποβληθεί. Απολογισμός θυμάτων: 17 νεκροί, στην πλειονότητά τους έφηβοι και έφηβες. Ο δράστης συλλαμβάνεται.

23η Ιανουαρίου 2018: Μπέντον, Κεντάκι

15χρονος οπλισμένος με πιστόλι σκοτώνει δύο συνομηλίκους συμμαθητές του στο λύκειο της κομητείας Μάρσαλ. Αλλοι δεκαοκτώ άνθρωποι τραυματίζονται από τις σφαίρες του ή εξαιτίας του χάους που προκαλεί η επίθεση.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις