Breaking news

tourism
A

Το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» θα ανοίξει από τις 5 Ιουλίου, με τη σχετική πλατφόρμα για τις αιτήσεις να ξεκινά να λειτουργεί τις επόμενες ημέρες. Το πρόγραμμα δημιουργήθηκε από το Υπουργείο Τουρισμού για την ενίσχυση της ζήτησης του εγχώριου τουρισμού, μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε το 2020-2021 και πήρε παράταση και για φέτος.

Μέσω του «Τουρισμός Για Όλους» επιδοτείται η διαμονή σε καταλύματα όλων των κατηγοριών ανά την επικράτεια ή αντίστοιχα το τουριστικό πακέτο μέσω τουριστικών γραφείων, σε παρόχους που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα προσφέροντας ειδικές τιμές!

«Τουρισμός για όλους»

Το πρόγραμμα είναι χρηματοδοτούμενο από το ΕΠΑ και αφορά 200.000 δικαιούχους, οι οποίοι θα λάβουν μία ψηφιακή κάρτα ύψους 150 ευρώ, για την επιδότηση των τουριστικών δαπανών διαμονής τους.

Το νέο πρόγραμμα χρησιμοποιεί ως βάση την εφαρμογή του «Freedom Pass», σε μία διαδικασία πλήρως ψηφιακή και απλή, , χωρίς καθυστερήσεις και γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, απλή και αποτελεσματική, τόσο για τους δικαιούχους, όσο και για τις τουριστικές επιχειρήσεις.

Να σημειωθεί δε πως η ψηφιακή κάρτα των 150 ευρώ που δίνει το πρόγραμμα, μπορεί να αξιοποιηθεί όποια εποχή του χρόνου επιθυμείτε, ακόμη και για τις χειμερινές σας διακοπές. 

Μένουν να ανακοινωθούν, μέσα στις επόμενες ημέρες, οι προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα, με την έκδοση σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης.

Δωρεάν διακοπές με επιδότηση

Παράλληλα, φέτος όπως και κάθε καλοκαίρι, πέραν από το πρόγραμμα του υπουργείου Τουρισμού  «Τουρισμός για όλους», θα «τρέξουν» άλλα δύο προγράμματα κοινωνικού τουρισμού. Συγκεκριμένα, το πρώτο πρόγραμμα είναι αυτό του ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ), το οποίο αναμένεται να «ανοίξει» τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου ενώ οι περσινοί δικαιούχοι που δεν έχουν εξαργυρώσει ακόμα τα περσινά voucher μπορούν να το κάνουν έως και τις 31 Ιουλίου 2022. 

Και το δεύτερο είναι αυτό του ΟΠΕΚΑ, το οποίο έχει ξεκινήσει ήδη και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τις σχετικές αιτήσεις συμμετοχής στα ΚΕΠ όλης της χώρας μέχρι και την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με όλα τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού, μπείτε ΕΔΩ

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις