Breaking news

Οι ιππείς της Νότιας Ζωφόρου του Παρθενώνα. Βρετανικό Μουσείο
A

Σε μία πολύ σημαντική ανακοίνωση, που αφορά τα Γλυπτά του Παρθενώνα και την επιστροφής τους στη Ελλάδα, προχώρησε η Unesco. 

Πιο συγκεκριμένα, η Ελλάδα και η Βρετανία ανταποκρίθηκαν στο αίτημα της Unesco να εντείνουν τις προσπάθειές τους έτσι ώστε να βρεθούν στο ίδιο τραπέζι και να συνομιλήσουν με θέμα την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Υπενθυμίζουμε ότι ήδη από τον περασμένο Σεπτέμβριο ο διεθνής Οργανισμός είχε ζητήσει από το Ηνωμένο Βασίλειο να επανεξετάσει την στάση του και να προσέλθει σε διάλογο με την Ελλάδα.

Στις 29 Απριλίου, ο υπουργός Πολιτισμού της Βρετανίας Στίβεν Πάρκινσον απέστειλε αίτημα στην Unesco να διοργανώσει συνάντηση με την Ελληνίδα υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

Η κα Μενδώνη το αποδέχθηκε αμέσως και σύμφωνα με την ανακοίνωση της UNESCO σύντομα θα ανακοινωθεί η «κρίσιμη» ημερομηνία.

Υπέρ της επιστροφής και οι TIMES του Λονδίνου

«Η επιστροφή των Ελγίνειων Μαρμάρων στην Αθήνα έχει γίνει επιτακτική», είχε γράψει πριν από λίγο καιρό, σε κύριο άρθρο της, η εφημερίδα Times του Λονδίνου, η οποία ανοικτά και ξεκάθαρα πλέον στηρίζει τον επαναπατρισμό των Γλυπτών του Παρθενώνα.

«Τα Ελγίνεια Μάρμαρα απεικονίζουν υπέροχα την ανθρώπινη μορφή και την αίσθηση της κίνησης. Εκατομμύρια άνθρωποι έχουν θαυμάσει αυτά τα γλυπτά που κάποτε κοσμούσαν τον Παρθενώνα. Αλλά τους τελευταίους δύο αιώνες βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο. Πρόκειται για τα ομορφότερα όλων των αποκτημάτων του», σημείωνε τότε η εφημερίδα.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις