Breaking news

grevena diamartyria
A

Παράσταση διαμαρτυρίας για τα δύο εργατικά δυστυχήματα που κόστισαν τη ζωή σε τέσσερις εργαζόμενους του τελευταίο διάστημα πραγματοποίησαν το πρωί στο Διοικητήριο, στα Γρεβενά, τα Σωματεία Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Οικοδόμων, Κώστα Παύλου, είναι αναγκαία η στελέχωση των υπηρεσιών και η άμεση λήψη μέτρων ασφαλείας.

Ενίσχυση της επιθεώρησης εργασίας που αυτή την στιγμή λειτουργεί με ένα μόνο άτομο, ζήτησε ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Γιάννης Κλεισιάρης.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, και τα δύο σωματεία σε κοινή τους ανακοίνωση, ζήτησαν «να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα για να προστατευτεί η ζωή και η υγεία των εργαζομένων».

Το πρώτο εργατικό δυστύχημα σημειώθηκε τη Δευτέρα 21 Μαρτίου στο εργοστάσιο παραγωγής εκρηκτικών (ΕΛΤΕΚ) στην Ιτέα Γρεβενών, όπου από την ισχυρότατη έκρηξη είχαν χάσει τη ζωή τους τρεις εργαζόμενοι.

Το δεύτερο εργατικό δυστύχημα σημειώθηκε την Τετάρτη 4 Μαΐου στη μονάδα παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος του εργοστασίου επεξεργασίας ξύλου (Alfa Wood) στους Μαυραναίους Γρεβενών, όπου επίσης από την έκρηξη που έγινε είχε χάσει τη ζωή του ένας εργαζόμενος.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις