Breaking news

pagni
A

Ένα νέο δεύτερο κρούσμα του μύκητα Candida Auris ανιχνεύθηκε σε τυχαίο έλεγχο ασθενή που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Το κρούσμα είναι ένας 64χρονος ασυμπτωματικός άνδρας, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για άλλο πρόβλημα υγείας, μετά από παραπομπή των γιατρών, καθώς και άλλου νοσηλευτικού ιδρύματος του νησιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, μετά την διάγνωση του περιστατικού, γνωστοποιήθηκε και η νοσηλεία του συγκεκριμένου άνδρα από τον διοικητή του ΠΑΓΝΗ, Γιώργο Χαλκιαδάκη.

Ο 64χρονος άνδρας βρέθηκε ότι έχει προσβληθεί από τον ανθεκτικό μύκητα σε τυχαίο έλεγχο, μόλις χθες με αποτέλεσμα να τυποποιηθεί ο μύκητας. Ωστόσο ο άνδρας παραμένει ασυμπτωματικός, έχει απομονωθεί και ακολουθεί την απαραίτητη θεραπευτική αγωγή.

Σύμφωνα με τον κ. Χαλκιαδάκη ήδη έχει γίνει η ιχνηλάτηση του περιβάλλοντος του και δεν έχουν εντοπισθεί άλλες προσβολές.  «Η κατάσταση είναι ελεγχόμενη και δεν εμπνέει καμία ανησυχία», τόνισε ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ.

Ο εντοπισμός του νέου κρούσματος Candida Auris έχει προβληματίσει τις διοικήσεις των νοσοκομείων και τις υγειονομικές αρχές, καθώς πρόκειται για μύκητα ανθεκτικό στα αντιμυκητιασικά φάρμακα, που αντιμετωπίζεται πιο δύσκολα από άλλα στελέχη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην περίπτωση του 70χρονου που νοσηλεύθηκε στο νοσοκομείο Ρεθύμνου με τον Candida Auris, οι τελευταίες καλλιέργειες έδειξαν ότι ήταν αρνητικός.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις