Breaking news

deh_auxisi
A

Σχεδόν ένα χρόνο μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές τον Αύγουστο του 2021 στην Αττική, στη Ρόδο και στη Βόρεια Εύβοια, η ΔΕΗ «άνοιξε» την ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για την διαγραφή των ληξιπρόθεσμων, αλλά και τυχόν τρεχουσών οφειλών, των πυρόπληκτων νοικοκυριών.

Να σημειωθεί ότι δικαιούχοι της στήριξης είναι πελάτες με οικιακό τιμολόγιο των οποίων η οικία έχει χαρακτηριστεί κατά την αυτοψία «κόκκινη - ολική καταστροφή».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΔΕΗ η διαγραφή οφειλών αφορά τόσο σε τρέχουσες όσο και σε ληξιπρόθεσμες οφειλές, αλλά μόνο για χρεώσεις προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οι πυρόπληκτοι θα κληθούν να πληρώσουν παρόλα αυτά τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις και τις χρεώσεις προς το Δήμο και την ΕΡΤ.

Μετά την εξέταση του αιτήματός και εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις διαγραφής των οφειλών, θα αποσταλεί στους δικαιούχους λογαριασμός που θα αναγράφει διακριτά το ποσό της οφειλής που διαγράφηκε, το χρονικό διάστημα που αφορά, καθώς και το υπόλοιπο ποσό προς πληρωμή.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται στην ιστοσελίδα της ΔΕΗ, από σήμερα έως και την Τρίτη, 31 Μαΐου 2022.

Ποιες περιοχές εντάσσονται στο μέτρο της διαγραφής οφειλών;

Η οικία πρέπει να βρίσκεται εντός των ορίων των παρακάτω περιοχών:

  • Δημοτικών Ενοτήτων Πεταλούδων και Καλλιθέας του Δήμου Ρόδου της Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου
  • Δήμου Αχαρνών της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής, της Περιφέρειας Αττικής
  • Δημοτικής Ενότητας Ελυμνίων, του Δήμου Λίμνης - Μαντουδίου - Αγίας Άννας, της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Ποιο είναι το έγγραφο που καθιστά κάποιον δικαιούχο;

Το Δελτίο Eπανελέγχου όπου αναγράφονται τα αποτελέσματα της αυτοψίας, βάσει του οποίου έχετε καταστεί δικαιούχος της ενίσχυσης για κατοικίες και κτιριακές εγκαταστάσεις φυσικών ή νομικών προσώπων έναντι στεγαστικής συνδρομής.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις