Breaking news

metro_peiraia_maniatika
A

Η νέα επέκταση του μετρό στον Πειραιά μετά τα εγκαίνια του στους σταθμούς, Αγία Βαρβάρας, Κορυδαλλού και Νίκαιας πριν 2 χρόνια είναι πολύ κοντά στην ολοκλήρωση της, με τις τρείς πρόσθετες στάσεις να εκτείνονται στα Μανιάτικα, τον Πειραιά και το Δημοτικό Θέατρο.

Σύμφωνα με διάφορα δημοσιεύματα που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, ο σταθμός στην περιοχή των Μανιάτικων είναι σχεδόν έτοιμος με την διαμόρφωση της πλατείας, ενώ εκείνος του λιμανιού στον Πειραιά έχει αποκτήσει ήδη κυλιόμενες σκάλες. Η πιο κεντρική και τελική στάση που είναι εκείνη του Δημοτικού Θεάτρου, η οποία εκτός ότι θα συνδέει το κέντρο της Αθήνας με εκείνο του Πειραιά, πρόκειται να επαναφέρει και την πλατεία του Δημοτικού Θεάτρου σε πλήρη αποκατάσταση, μια και το εργοτάξιο είχε ως αποτέλεσμα τον περιορισμό της για πάνω από 7 χρόνια. 

Η πορεία των έργων φαίνεται να έχει επισπευσθεί κατά πολύ, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η παράδοση των τριών νέων στάσεων, πρόκειται να γίνει στα τέλη του φετινού καλοκαιριού, με αρχές του φθινοπώρου.

metro_peiraias
metro_peiraias

Οι εργασίες των σταθμών προχωρούν όλο και συντομότερα, τόσο με την ολοκλήρωση των αρχιτεκτονικών τελειωμάτων αλλά και την εγκατάσταση των μηχανημάτων Η/Υ, με την ρευματοδότηση των σταθμών και την εκκίνηση των δοκιμαστικών δρομολογίων να απέχει μόλις μερικών ημερών. Με την ολοκλήρωση των προαναφερθέντων επιχειρήσεων πρόκειται να δοθεί και να διευκρινιστεί και η τελική ημερομηνία της επίσημης λειτουργίας του .

Η νέα επέκταση του μετρό αποτελεί την γραμμή 3 και πρόκειται να συνδέσει τον σταθμό της Αγίας Μαρίνας με εκείνη του Δημοτικού Θεάτρου σε ακτίνα μήκους 7,6 χλμ. Σύμφωνα με μερικούς πρόχειρους υπολογισμούς η αύξηση της συνολικής επιβατικής κίνησης στους συρμούς πρόκειται να ανέλθει στους 132.000 επιβάτες ημερησίως, με την συνολική απόσταση μετακίνησης από τον Πειραιά και προορισμό τον τερματικό σταθμό της μπλε γραμμής, στο αεροδρόμια να ανέρχεται στα 50 λεπτά.

Οι 3 νέοι σταθμοί στον Πειραιά

Η φετινή πολυαναμενόμενη άφιξη του μετρό στον Πειραιά, προοικονομεί και αλλαγές στα δρομολόγια τόσο των μετρό αλλά των τραμ, μια και η γρήγορη και άνετη επιλογή του κόσμου στη μετακίνηση θα είναι η επέκταση των σταθμών της μπλε γραμμής. 

Συγκεκριμένα αναμένονται πιθανές αλλαγές και μείωση στα δρομολόγια των λεωφορείων καθώς η μετακίνηση των πολιτών από τις περιοχές της Νίκαιας, του Κορυδαλλού και του Αιγάλεω θα γίνεται μόλις σε 10 λεπτά, με την απευθείας σύνδεση από το κέντρο της Αθήνας να εκτείνεται σε μετακίνηση διάρκειας περίπου 30 λεπτών

Ακόμη αξίζει να αναφερθεί ότι η νέα επέκταση του μετρό στον Πειραιά πρόκειται να συνδέσει και το δίκτυο του Τραμ που εγκαινιάστηκε εκ νέου στον Πειραιά, πιθανότατα θα περιορίσει την κίνηση με την μειωμένη χρήση οχημάτων και η επιλογή του από τους πολίτες θα υπερτερεί της χρήσης άλλων «Μέσων Μαζικής Μεταφοράς».

Βίντεο με φωτογραφικό υλικό από την κατασκευή των σταθμών:

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις