Breaking news

period.
A

Η Ισπανία «πρωτοστατεί» στο δικαίωμα των γυναικών να λαμβάνουν άδεια εμμήνου ρύσεως και γίνεται η πρώτη Ευρωπαϊκή χώρα που μεταρρυθμίζει τους εργασιακούς τους νόμους.

Πιο συγκεκριμένα, οι σχετικές μεταρρυθμίσεις που αναμένεται να εγκριθούν από την ισπανική κυβέρνηση την επόμενη εβδομάδα, θα προβλέπουν την χορήγηση άδειας, από μία έως τρεις ημέρες τον μήνα, για τις γυναίκες που υποφέρουν από έντονους πόνους περιόδου

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής, παγκοσμίως, μόνο ορισμένες ασιατικές χώρες χορηγούν άδεια εμμήνου ρύσεως. Στις χώρες αυτές περιλαμβάνονται η Ιαπωνία, η Νότια Κορέα, η Ινδονησία καθώς και η Ζάμπια.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Telegraph, το σχέδιο μεταρρύθμισης αποκαλύφθηκε από τον ραδιοφωνικό σταθμό Cadena Ser, εάν η Ισπανική κυβέρνηση εγκρίνει τη σχετική μεταρρύθμιση τότε θα είναι η πρώτη Ευρωπαϊκή και ταυτόχρονα Δυτική χώρα που νομοθετεί την άδεια εμμήνου ρύσεως.

Σύμφωνα με την Ισπανική Γυναικολογική και Μαιευτική Εταιρεία, περίπου το ένα τρίτο των γυναικών που έχουν έμμηνο ρύση υποφέρουν από έντονο πόνο γνωστό ως δυσμηνόρροια, με το ποσοστό αυτό να αυξάνεται εάν μετρηθούν και οι προεμμηνορροϊκοί πόνοι. Τα συμπτώματα της δυσμηνόρροιας περιλαμβάνουν οξύ κοιλιακό άλγος, πονοκεφάλους και πυρετό.

Να σημειώσουμε ακόμα, ότι η Ισπανία σχεδιάζει επίσης να καταργήσει την απαίτηση γονικής άδειας για τα παιδιά ηλικίας 16 έως 17 ετών που θέλουν να προχωρήσουν σε άμβλωση.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις