Breaking news

metro_athina
A

Στάση εργασίας πραγματοποιούν σήμερα, Τρίτη 9 Μαΐου, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι, οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς, δηλαδή οι εργαζόμενοι σε ΗΣΑΠ, Μετρό και Τραμ.

Τα Σωματεία Εργαζομένων στα παραπάνω μέσα ανακοίνωσαν χτες πως θα συμμετέχουν στη στάση εργασίας που κήρυξε, για σήμερα 10 Μαΐου, το Εργατικό Κέντρο της Αθήνας.

Επίσης καλούν όλους τους εργαζόμενους στην προγραμματισμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ενάντια στον νόμο Χατζηδάκη, που θα γίνει στις 9:30 το πρωί, στο Συμβούλιο της Επικρατείας (Πανεπιστημίου 47- 49), δηλώνοντας πως «οι εργαζόμενοι δεν είναι διατεθειμένοι να δεχτούν την εφαρμογή αυτών των αντισυνταγματικών, αντιδημοκρατικών διατάξεων και ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι ν’ ακυρωθεί ο αντεργατικός νόμος».

Με ανακοίνωση της η ΣΤΑΣΥ ζήτησε προκαταβολικά συγγνώμη από το επιβατικό κοινό για την ταλαιπωρία και τις δυσκολίες που θα συναντήσει κατά τις πρωινές μετακινήσεις του, διευκρινίζοντας ότι διοίκηση της εταιρίας «προσέφυγε άμεσα στη Δικαιοσύνη, μετά την κοινοποίηση σε αυτή αργά το μεσημέρι σήμερα της απόφασης των Σωματείων εργαζομένων, ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η εν λόγω στάση εργασίας.

Ωστόσο, με δεδομένη τη γνωστοποίηση της απόφασης των Σωματείων το μεσημέρι της Δευτέρας, κατέστη αδύνατη η έγκαιρη εκδίκαση της προσφυγής της εταιρίας, προ της έναρξης της στάσης εργασίας, αύριο το πρωί».

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις