Breaking news

ukraine flag
A

Η Προεδρία της Δημοκρατίας, τιμώντας την Ημέρα της Ευρώπης, θα φωταγωγήσει απόψε το Προεδρικό Μέγαρο με τα εθνικά χρώματα της Ουκρανίας.

«Η φωταγώγηση αποτελεί ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης και συμπαράστασης προς τον ουκρανικό λαό, που αγωνίζεται για την ελευθερία, την ανεξαρτησία, το κράτος δικαίου και το δικαίωμα για αυτοδιάθεση, τις θεμελιώδεις αξίες του πολιτισμού μας», αναφέρει η ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας

Υπενθυμίζουμε ότι σήμερα Δευτέρα 9 Μαΐου, διεξάχθηκε στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας η παραδοσιακή στρατιωτική παρέλαση, η οποία αποτελεί μεταξύ άλλων και επίδειξη δύναμης της Ρωσίας εν μέσω της εισβολής στην Ουκρανία. 

Η Ρωσία γιορτάζει σήμερα τη νίκη της το 1945 επί της ναζιστικής Γερμανίας με επίδειξη στρατιωτικής ισχύος, καθώς ο στρατός της μάχεται κατά των δυνάμεων του Κιέβου στην ανατολική Ουκρανία.

Οι δηλώσεις Πούτιν

Αναφερόμενος στις εξελίξεις με την Ουκρανία, ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε χαρακτηριστικά ότι «η Δύση προετοιμαζόταν για εισβολή στα εδάφη μαςσυμπεριλαμβανομένης της Κριμαίας. Το ΝΑΤΟ προκαλούσε απειλές στα σύνορά μας. Η Δύση δεν ήθελε να ακούσει τη Ρωσία, είχαν άλλα σχέδια». 

Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος, η «ειδική στρατιωτική επιχείρηση ήταν ένα αναγκαίο και έγκαιρο μέτρο, ήταν η μοναδική σωστή απόφαση που μπορούσαμε να λάβουμε».  

«Εμείς ποτέ δε θα εγκαταλείψουμε την παράδοσή μας και την πατρίδα μας, εν μέσω ρωσοφοβίας, επαίνου των προδοτών και γενικής παρακμής ηθών όπως σε άλλες χώρες», υποστήριξε.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις