Breaking news

supermarket
A

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε σήμερα ο πρόεδρος Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης, σχετικά με τη γραβιέρα της Νάξου, η οποία πλέον αποτελεί είδος «προς εξαφάνιση» από τα ράφια των σούπερ μάρκετ.

Ο κ. Καπούνης μιλώντας σήμερα στο Open για το ελληνικό τοπικό ΠΟΠ προϊόν της Νάξου ανέφερε πως, «η κτηνοτροφία εκπέμπει SOS. Στη Νάξο έχουμε περίπου 7 τόνους γάλα μείον, αυτό σημαίνει 700 κιλά προϊόν γραβιέρα τη μέρα που δεν το έχουμε».

Παράλληλα, ο ίδιος δήλωσε πως θα υπάρχει έλλειψη στην αγορά. «Προσπαθήσαμε να στηρίξουμε τον παραγωγό. Φέραμε αγελάδες από το εξωτερικό, οι παραγωγοί άρχισαν να μειώνουν το ζωικό προϊόν, δεν είχαν να ταΐσουν. Έχουμε 300 αγελάδες που πήγαν για σφάξιμο. Θα έχουμε συνέχεια. Οι ζωοτροφές είναι στα ύψη, τα λιπάσματα στα ύψη, τα ρεύματα στα ύψη, τα πετρέλαια στα ύψη. Δεν ξέρουμε πού θα φτάσουμε. Ο παραγωγός μπαίνει μέσα, δεν βγάζει μεροκάματο», τόνισε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο πρόεδρος των Αγροτικών Συνεταιρισμών εξήγησε ότι, «η παραγωγή μας έχει μειωθεί, έχει φύγει το ζωικό κεφάλαιο από τον κτηνοτρόφο, το ζώο δεν σιτίζεται σωστά, είναι ΠΟΠ προϊόν, δεν μπορούμε να φέρουμε γάλα από αλλού, μόνο με γάλα Νάξου. Η Πολιτεία πρέπει να μας ακούσει».

Δείτε το βίντεο

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις