Breaking news

κουνουπια
A

Το καλοκαίρι πλησιάζει και μαζί με αυτό έρχονται και τα κουνούπια τα οποία εκτός από το γεγονός ότι είναι ενοχλητικά μεταφέρουν και πολλές ασθένειες οι οποίες μεταδίδονται με το τσίμπημά τους. Τη λύση στο πρόβλημα με τα κουνούπια έρχεται να δώσει η εφαρμογή Mosquito Vision.

Τέθηκε σε λειτουργία πριν λίγες μέρες, για τη φετινή σεζόν, η εφαρμογή Mosquito Vision για κινητά τηλέφωνα, μέσω της οποίας οι πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας μπορούν δωρεάν να ενημερώνονται για την πρόγνωση της όχλησης κουνουπιών σε συγκεκριμένες περιοχές. Το κοινό μπορεί, επίσης, να επικοινωνεί τηλεφωνικά με την γραμμή 800 11 244 24 για σχετικές αναφορές και παράπονα.

Εφαρμογή για κουνούπια: Δύο ακόμη λειτουργείες προστέθηκαν


Στην εφαρμογή έχουν προστεθεί φέτος δύο ακόμη λειτουργίες, η επικοινωνία με τους χρήστες για την υπόδειξη δυνάμει εστιών αναπαραγωγής κουνουπιών, μέσω της αποστολής φωτογραφιών και η αξιολόγηση των επιπέδων όχλησης ανά περιοχή.

Στο πλαίσιο του προγράμματος «ψηφιακή εφαρμογή πρόβλεψης όχλησης από τα κουνούπια Mosquito Vision», που εντάσσεται στην στρατηγική της έξυπνης εξειδίκευσης (RIS3) και έχει εταίρους την Οικοανάπτυξη ΑΕ και τον Τομέα Μετεωρολογίας και Κλιματολογίας του ΑΠΘ, προβλέπεται η τεχνολογική αναβάθμιση της εφαρμογής και η λειτουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας για χρήση από την Περιφέρεια και τους διαπιστευμένους φορείς.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις