Breaking news

ergostasio grevena
A

Πέθανε ο 28χρονος εργαζόμενος που είχε τραυματιστεί βαριά στην έκρηξη σε εργοστάσιο στα Γρεβενά, το απόγευμα της Τετάρτης.

Πρόκειται για το δεύτερο εργατικό δυστύχημα στο νομό μέσα σε ενάμιση μήνα.

Ο εργαζόμενος νοσηλευόταν σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης.

Όπως ανέφερε στο protothema.gr η διευθύντρια της Κλινικής Πλαστικής Χειρουργικής και μονάδας Εγκαυμάτων του νοσοκομείου, Σοφία Παπαδοπούλου, αποτέλεσμα της έκρηξης ήταν ο 28χρονος να υποστεί ένα πολύ μεγάλο θερμικό φορτίο, να έχει έγκαυμα σε πολύ μεγάλη έκταση και σε πολύ μεγάλο βάθος.

Επίσης, εισέπνευσε καπνό οπότε έχει υποστεί και εσωτερικά εγκαύματα.

Ειδικοί πραγματογνώμονες έχουν οριστεί για να διερευνήσουν τα αίτια του νέου εργατικού δυστυχήματος.

Τι καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Γρεβενών

Σε ανακοίνωσή του, το Εργατικό Κέντρο Γρεβενών σημειώνει ότι «το ατύχημα συνέβη από έκρηξη στον λέβητα της μονάδας ηλεκτροπαραγωγής» και επισημαίνει ότι η εταιρεία κατασκευής του εργοστασίου«που είχε την ευθύνη για τη συντήρηση δεν τήρησε τα μέτρα ασφαλείας, με αποτέλεσμα ένας συνάδελφος να δίνει Μάχη για τη Ζωή του με πολλαπλά τραύματα».

Επίσης, το Εργατικό Κέντρο ζητά «την πλήρη διερεύνηση του ατυχήματος και την πραγματική τιμωρία των υπευθύνων» και απαιτεί από τις ελεγκτικές υπηρεσίες του Κράτους «να πραγματοποιούν αιφνίδιους ελέγχους για την εφαρμογή των μέτρων υγείας και ασφαλείας στην εργασία».

Η μονάδα ηλεκτροπαραγωγής από βιομάζα είναι ισχύος 1 ΜW και τέθηκε σε λειτουργία στις 15 Απριλίου 2021.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις