Το Κέντρο Γυναικείων Μελετών και Ερευνών ΔΙΟΤΙΜΑ υλοποιεί πρόγραμμα το οποίο επικεντρώνεται στην παροχή υπηρεσιών υποστήριξης σε επείγοντα αιτήματα γυναικών που αντιμετωπίζουν ή αντιμετώπισαν κάθε μορφής έμφυλη βία.
Σκοπός του είναι η πολύπλευρη στήριξη και ενδυνάμωσή τους μέσα από την παροχή ολοκληρωμένης ψυχοκοινωνικής και νομικής βοήθειας, την απεμπλοκή τους από την κακοποιητική διαδικασία και την κοινωνική τους επανένταξη.
Η ΜΚΟ αναζητά συντονιστή δράσεων πρόληψης έμφυλης βίας για το πρόγραμμα “GBV Prevention and response services” στην Αθήνα, για πλήρη απασχόληση.
Περιγραφή θέσης
O Συντονιστής των δράσεων πρόληψης της έμφυλης βίας είναι υπεύθυνος για το σχεδιασμό, το συντονισμό, την αναφορά και την παρακολούθηση της παρέμβασης, στα διαφορετικά σημεία υλοποίησης των δράσεων από τα μέλη της ομάδας πρόληψης.
Εποπτεύει και παρέχει καθοδήγηση στα μέλης της ομάδας, και συνεργάζεται στενά με την υπεύθυνη του έργου και την επιστημονικά υπεύθυνη του προγράμματος «Υπηρεσίες Πρόληψης και Απόκρισης στην Έμφυλη Βία, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, και Λέσβο, και εξ αποστάσεως στα νησιά», χρηματοδοτούμενου από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα.
Αρμοδιότητες
- Συντονισμός της υλοποίησης των δράσεων πρόληψης της Έμφυλης Βίας, στα διαφορετικά σημεία υλοποίησης του προγράμματος (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λέσβος, Χίο, Κω & Λέρο).
- Εποπτεία, συμβουλευτική και παροχή καθοδήγησης στην ομάδα πρόληψης.
- Σχεδιασμός των εκπαιδευτικών υλικών και του περιεχομένου των δραστηριοτήτων.
- Οργάνωση παρεμβάσεων σχετικά με την ενδυνάμωση των γυναικών, την αντρική συμπερίληψη, την ευαισθητοποίηση, καθώς και την εκπαίδευση προσώπων αναφοράς για ζητήματα Έμφυλης Βίας.
- Παρακολούθηση της προόδου και σχεδιασμός των επόμενων βημάτων για την επίτευξη δικτύων αλληλεγγύης μεταξύ ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, με στόχο την προστασία των ατόμων που βρίσκονται σε κίνδυνο Έμφυλης Βίας, όπως επίσης και ατόμων επιζώντων από τον επανατραυματισμό.
- Συστηματική υποβολή αναφορών προόδου , εσωτερικά και εξωτερικά, ενημέρωση αρχείων παρακολούθησης του έργου.
- Ενεργή συμβολή στο σχεδιασμό των στρατηγικών στόχων της οργάνωσης, καθώς και στην επίτευξη των σχετικών, επιθυμητών αποτελέσματων.
Προσόντα
- Μεταπτυχιακό δίπλωμα σπουδών στην κοινωνιολογία, την ανθρωπολογία, την εκπαίδευση ή σχετικό τομέα. Οι σπουδές φύλου θα συνυπολογιστούν ως πλεονέκτημα.
- Πέντε (5) χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας με τον προσφυγικό πληθυσμό, στο πλαίσιο ομάδων και ανάπτυξης ικανοτήτων.
- Τρία (3) χρόνια εμπειρία συντονισμού σε σχετικούς τομείς,συμπεριλαμβανομένης της εποπτείας, μέσω μιας προσέγγισης ανάπτυξης ικανοτήτων σε πλαίσιο ομάδας.
- Εμπειρία στην εκπαίδευση πάνω σε ζητήματα έμφυλης βίας, και σύνταξης σχετικών αναφορών.
- Αποδεδειγμένη γνώση και εμπειρία στην εργασία με ευάλωτους πληθυσμούς σε διαπολιτισμικά περιβάλλοντα.
- Ικανότητα συνηγορίας γύρω από τα ζητήματα της Έμφυλης Βίας.
- Εξοικείωση με τα πρότυπα και τις κατευθυντήριες γραμμές GBV, καθώς και PSEA.
- Ικανότητα ορθής κρίσης και ευελιξίας σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον, καθώς και λήψης αποφάσεων υπό πίεση.
- Δεξιότητες διαπροσωπικής και ομαδικής εργασίας στο πλαίσιο μίας διαπολιτισμικής ομάδας.
- Άριστες επικοινωνιακές δεξιότητες, προφορικές και γραπτές, σε Ελληνικά και Αγγλικά.
Πώς θα κάνετε αίτηση
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να αποστείλουν ηλεκτρονικά το βιογραφικό σημείωμα με συνοδευτική επιστολή στο [email protected], το αργότερο έως τις 11 Αυγούστου 2023.