Breaking news

ΟΑΕΔ
A

Παρατείνεται και επισήμως για τέσσερις μήνες το οκτάμηνο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥπΑ / ΟΑΕΔ), μετά και τη δημοσίευση της σχετικής απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Υπενθυμίζουμε ότι η παράταση είχε ανακοινωθεί από τον προηγούμενο μήνα, αλλά μόλις χτες πήρε τελικά ΦΕΚ. 

Το πρόγραμμα που έχει τίτλο, «Προώθηση της Απασχόλησης μέσω Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα για 25.000 άτομα σε Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών, υπηρεσίες Υπουργείων και άλλους φορείς», απασχολεί περίπου 19.148 άτομα σε δήμους, Περιφέρειες και άλλου φορείς του δημοσίου.

Το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας της ΔΥπΑ προσφέρει παράλληλα και αναβάθμιση των γνώσεων και δεξιοτήτων των ανέργων μέσω κατάρτισης έως 150 ωρών σε 11 θεματικές ενότητες που θα οδηγήσει σε πιστοποίηση, η οποία θα ενισχύσει την εργασιακή ένταξη των ανέργων.

Όπως διευκρινίζεται στην σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση, μετά το πέρας της οκτάμηνης διάρκειας απασχόλησης, οι ωφελούμενοι συνεχίζουν να απασχολούνται για επιπλέον 4 μήνες υπό τους ίδιους όρους, που ορίζονται στη σχετική δημόσια πρόσκληση, και στις ίδιες θέσεις ανά φορέα και ειδικότητα, σε Δήμους, Περιφέρειες και λοιπά Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου.

Στην περίπτωση ωφελουμένων, των οποίων η σύμβασή τους έχει λήξει πριν την δημοσίευση της σχετικής απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, επανατοποθετούνται στις θέσεις τους από την έναρξη ισχύος της παρούσας, για όλο το χρονικό διάστημα της τετράμηνης επέκτασης του προγράμματος

Από την πλευρά του, το Συνδικάτο των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) Αττικής, ανέφερε πως η τετράμηνη αυτή παράταση είναι αποτέλεσμα των αγώνων, ωστόσο, ταυτόχρονα ζήτησε την κατάργηση των προγραμμάτων της φτώχειας και της μιζέριας, καθώς και να προχωρήσουν άμεσα μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες των δήμων και της περιφέρειας.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις