Breaking news

Γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ ΕΕΚ
A

Οδηγίες για τους 1.696 υποψήφιους που θα συμμετάσχουν στον νέο ηλεκτρονικό γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ 2Γ/2024, για την πρόσληψη 97 Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας σε 18 αεροδρόμια της χώρας, εξέδωσε πριν από λίγο η Ανεξάρτητη Αρχή. 

Συγκεκριμένα, οι 1.696 υποψήφιοι θα κληθούν να συμμετάσχουν σε γραπτή ηλεκτρονική εξέταση δοκιμασιών, που αποβλέπουν στον έλεγχο της ικανότητάς τους να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των συνθηκών εκτέλεσης της εργασίας του Ελεγκτή Εναέριας Κυκλοφορίας.

Για την επιλογή των καταλληλότερων υποψηφίων, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας σε συνεργασία με το ΑΣΕΠ έχουν συνάψει σύμβαση με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την Ασφάλεια της Αεροναυτιλίας (EUROCONTROL) για την παροχή εξειδικευμένων εργαλείων διακρίβωσης των απαιτούμενων δεξιοτήτων.

Να σημειωθεί ότι εξεταστικό κέντρο θα οριστεί μόνο στην Περιφέρεια Αττικής, ενώ οι ημερομηνίες διεξαγωγής της γραπτής ηλεκτρονικής εξέτασης και το πρόγραμμα θα ανακοινωθούν με νεότερη ανακοίνωση ΑΣΕΠ. 

Οδηγίες για την ηλεκτρονική εξέταση

Η γραπτή ηλεκτρονική εξέταση θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά στην αγγλική γλώσσα και θα περιλαμβάνει τα ακόλουθα δύο στάδια:

Α΄ Στάδιο - First European Air traffic controller Selection Test Ι - FEAST I

Δοκιμασία γνωστικών ικανοτήτων που αποβλέπει στην αξιολόγηση των δεξιοτήτων/ικανοτήτων της λήψης αποφάσεων, του προγραμματισμού, της μνήμης, της συλλογιστικής, της προσοχής και της εκτέλεσης πολλαπλών εργασιών.

Η εν λόγω δοκιμασία περιλαμβάνει τα κατωτέρω περιγραφόμενα έξι τεστ και έχει συντελεστή βαρύτητας για την εξαγωγή της συνολικής βαθμολογίας 35%. Η βαθμολογία ανάγεται σε κλίμακα από 1-100. 

TEST BROADER ABILITY SPECIFIC ABILITY
Test 1 Spatial ability Spatial relations (2D): relative position of objects on a map
Test 2 Spatial ability Spatial orientation (3D): left-right discrimination from different perspectives
Test 3 Reasoning Deductive Reasoning: applying rules to traffic situations
Test 4 Attention and perceptual speed Attention, response inhibition & cognitive flexibility
Test 5 Memory Working Memory: short-term retention of quantitative information
Test 6 Attention and perceptual speed Perceptual speed: Scanning of displays for target configurations

Οι υποψήφιοι, που θα λάβουν βαθμολογία μεγαλύτερη ή ίση της βάσης βαθμολογίας των 50 μονάδων δύναται να συμμετάσχουν στο επόμενο στάδιο της διαγωνιστικής διαδικασίας. Οι υποψήφιοι που δεν θα συγκεντρώσουν τη βαθμολογία βάσης, αποκλείονται από το επόμενο στάδιο της διαδικασίας.

Β΄ Στάδιο - First European Air traffic controller Selection Test ΙΙ - FEAST II

Δοκιμασία προσομοίωσης στο αντικείμενο απασχόλησης της θέσης, που αποβλέπει στην αξιολόγηση των δεξιοτήτων/ικανοτήτων που αποτελούν βασικούς πυλώνες για την ασφάλεια των πτήσεων: της αντίληψης χώρου, χρόνου και προσανατολισμού, της εγρήγορσης, της αντίληψης και κατανόησης οπτικών και ακουστικών πληροφοριών, της αίσθησης του ελληνικού και ευρωπαϊκού γεωγραφικού χώρου και της χρήσης γεωγραφικών συντεταγμένων, καθώς και της ικανότητας συμμετοχής σε ομαδική εργασία και της συνεργασίας σε εργασιακό περιβάλλον.

Η εν λόγω δοκιμασία περιλαμβάνει τα κατωτέρω περιγραφόμενα δύο τεστ και έχει συντελεστή βαρύτητας για την εξαγωγή της συνολικής βαθμολογίας 65%. Η βαθμολογία ανάγεται σε κλίμακα από 1-100. 

TEST BROADER ABILITY SPECIFIC ABILITY
Test 1 Multi-tasking ability Τask prioritisation, resilience to stress, scanning ability, spatial orientation, planning and decision making, working memory
Test 2 Multi-tasking ability Attention management, task prioritisation, resilience to stress, scanning ability and perceptual speed, planning and decision making, working memory capacity

Οι υποψήφιοι που θα λάβουν βαθμολογία μεγαλύτερη ή ίση της βάσης βαθμολογίας των 50 μονάδων και αφού διενεργηθεί ο έλεγχος των δικαιολογητικών που συνυπέβαλαν με την αίτηση συμμετοχής τους, δύναται να συμμετάσχουν στο επόμενο στάδιο της Ορθοφωνίας, που αποβλέπει στη διαπίστωση της ικανότητας άρθρωσης του λόγου και τη μεταφορά μηνυμάτων στην ελληνική και αγγλική γλώσσα. Οι υποψήφιοι που δεν θα συγκεντρώσουν τη βαθμολογία βάσης, αποκλείονται από τη διαδικασία.

Να σημειωθεί ότι οι ερωτήσεις, τα θέματα και οι απαντήσεις των ως άνω δοκιμασιών δεν δημοσιοποιούνται.

Επισήμανση: Κατά την ημέρα διεξαγωγής της διαγωνιστικής διαδικασίας, οι υποψήφιοι, προκειμένου να συμμετάσχουν στην εξέταση θα κληθούν να συναινέσουν στα περιλαμβανόμενα στο Έντυπο συναίνεσης του εξεταζόμενου στην πλατφόρμα του EUROCONTROL και να μελετήσουν τη Δήλωση Απορρήτου για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων του Οργανισμού.

Πού θα βρείτε την ύλη

Για τον γραπτό διαγωνισμό στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ο μόνος φορέας στην Ελλάδα που έχει όλα τα τεστ προετοιμασίας μαζί με ασκήσεις και λύσεις στα Αγγλικά (όπου και θα εξεταστείτε) είναι το goLearn

Κάντε αίτηση εδώ

diagonismos
Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις