Breaking news

ΑΣΕΠ
A

Ευχάριστα είναι τα νέα για τους επιτυχόντες του πρώτου πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ 2Γ/2022 καθώς, όπως δήλωσε σε συνέντευξη της σήμερα η υφυπουργός Εσωτερικών Βιβή Χαραλαμπογιάννη, πρόκειται να ανοίξουν 7.000 νέες θέσεις εργασίας αποκλειστικά για αυτούς. 

Θυμίζουμε ότι το υπουργείο Εσωτερικών αποφάσισε να δώσει στους επιτυχόντες του πρώτου γραπτού διαγωνισμού περισσότερες θέσεις από ότι αρχικά είχε προγραμματίσει καθώς υπάρχει μεγάλος όγκος υποψήφιων στη «δεξαμενή» που έχει μείνει «ανεκμετάλλευτος». Έτσι, όπως αποκάλυψε σήμερα η υφυπουργός, οι επιτυχόντες θα διεκδικήσουν θέσεις από τους προγραμματισμούς προσλήψεων των ετών 2022, 2023, 2024 και 2025

Να σημειώσουμε σε αυτό το σημείο ότι οι προσλήψεις του 2025 δεν θα γίνουν όλοι από την πρώτη «δεξαμενή» καθώς υπάρχουν ειδικότητες στις οποίες δεν επαρκούν οι υποψήφιοι και κρίνεται αναγκαίο να υπάρξει σύντομα δεύτερη διαγωνιστική διαδικασία. 

Μέσα στον Νοέμβριο τα οριστικά της 3ΓΒ/2023

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η κα. Χαραλαμπογιάννη μέσα στον Νοέμβριο πρόκειται να εκδοθούν τα οριστικά αποτελέσματα της μεγάλης προκήρυξης 3ΓΒ/2023 στην οποία συμμετέχουν οι επιτυχόντες απόφοιτοι του κλάδου ΠΕ. Αμέσως μετά, το ΑΣΕΠ θα προκηρύξει τις νέες θέσεις που αναφέρονται στον προγραμματισμό προσλήψεων του 2025. 

«Αμέσως μετά το ΑΣΕΠ θα κάνει μία μεγάλη προκήρυξη για αυτούς που βρίσκονται στη δεξαμενή των επιτυχόντων του γραπτού διαγωνισμού για την κατηγορία Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης και την κατηγορία Τεχνολογικής Εκπαίδευσης που θα ακουμπάει περίπου στις 7.000 προσλήψεις», δήλωσε η υφυπουργός. 

Πότε θα γίνει ο δεύτερος πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός

Η υφυπουργός δεν έκανε ξεκάθαρο πότε ακριβώς θα γίνει ο 2ος πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός, είπε όμως ότι εντός του 2025 θα πρέπει να υπάρξει διαγωνιστική διαδικασία καθώς, όπως προαναφέραμε, υπάρχουν ειδικότητες στις οποίες δεν επαρκούν οι υποψήφιοι για να καλύψουν τις θέσεις. 

Σύμφωνα, ωστόσο, με πληροφορίες του Proson.gr ο 2ος πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ αναμένεται να διεξαχθεί το πρώτο εξάμηνο του 2025 προκειμένου να δημιουργήσει τη δεύτερη «δεξαμενή» επιτυχόντων από την οποία θα καλυφθεί ο προγραμματισμός προσλήψεων το 2026.

Ο δεύτερος διαγωνισμός -σε αντίθεση με τον πρώτο- θα γίνει τμηματικά και ηλεκτρονικά. Οι υποψήφιοι θα καλούνται κατά «κύματα» και τα θέματα στα οποία θα εξετάζονται δεν θα γίνονται γνωστά. Βάσει των όσων δήλωσε η υφυπουργός προτεραιότητα θα δοθεί στις ειδικότητες που υπάρχει έλλειψη. 

Πώς θα λάβετε την ύλη του διαγωνισμού 

O εκπαιδευτικός οργανισμός goLearn παρέχει από πριν το καλοκαίρι ήδη όλη ύλη μαζί με εγκεκριμένο εκπαιδευτικό υλικό, θέματα και λύσεις, ασκήσεις προσομοίωσης και λύσεις για όλα τα μαθήματα που θα εξεταστείτε.

Μόνο το μήνα Σεπτέμβριο 1.500 υποψήφιοι εντάχθηκαν στην πλατφόρμα του εξ αποστάσεως προγράμματος

Η goLearn προετοίμασε πάνω από τους μισούς επιτυχόντες σε όλη την Ελλάδα. Δηλαδή είχε από το σύνολο των επιτυχόντων το 60%.

Αποκτήστε όλη την ύλη και την προετοιμασία - Πάρτε και ένα ΔΩΡΕΑΝ τεστ προσομοίωσης

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις