Breaking news

Γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ
A

Εκδόθηκε χτες η προκήρυξη ΑΣΕΠ με αριθμό 1ΓΒ/2024, η οποία προβλέπει την πλήρωση συνολικά 82 θέσεων Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού σε φορείς του δημοσίου, αποκλειστικά από επιτυχόντες του πρώτου πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού. Στην προκήρυξη 1ΓΒ/2024 μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή αποκλειστικά και μόνο οι επιτυχόντες του πρώτου πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού του κλάδου Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης. Οι 82 θέσεις θα καλυφθούν από μόνιμο προσωπικό και από προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου (ΙΔΑΧ).

Ωστόσο, το μεγάλο στοίχημα του ΑΣΕΠ είναι το αν θα βρεθούν υποψήφιοι που να κατέχουν τα απαραίτητα προσόντα για να υποβάλουν αίτηση. Πιο συγκεκριμένα, σε προκηρύξεις αυτού του είδους ζητούνται συγκεκριμένοι τίτλοι μεταπτυχιακών ή διδακτορικών σπουδών, καθώς και εξειδικευμένη εμπειρία στο αντικείμενο της κάθε θέσης. Επιπλέον, οι υποψήφιοι που πληρούν τα κριτήρια περνούν από τη διαδικασία της συνέντευξης προκειμένου να αποφασισθεί ο διορισμός τους. 

Συγκεκριμένα, στις προκηρύξεις για ΕΕΠ μπορούν να συμμετάσχουν μόνο απόφοιτοι Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ), ενώ τα προσόντα πρόσληψης που πρέπει να έχουν είναι τα εξής:

  1. Βασικός τίτλος σπουδών Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης
  2. Επιστημονική εξειδίκευση στο γνωστικό αντικείμενο της θέσης, η οποία αποδεικνύεται με τρεις τρόπους δηλ.:
    - διδακτορικό δίπλωμα Ελληνικού ΑΕΙ ή αναγνωρισμένο ισότιμο της αλλοδαπής, στο γνωστικό αντικείμενο της προκηρυσσόμενης θέσης ή
    - μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών διάρκειας τουλάχιστον ενός ακαδημαϊκού έτους Ελληνικού ΑΕΙ Πανεπιστημιακού Τομέα ή Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) ΑΕΙ ή αναγνωρισμένο ισότιμο της αλλοδαπής, στο γνωστικό αντικείμενο της προκηρυσσόμενης θέσης και αντίστοιχη εμπειρία δύο ετών τουλάχιστον μετά την απόκτηση του μεταπτυχιακού τίτλου ή
    - αντίστοιχη εμπειρία τουλάχιστον τεσσάρων ετών μετά την απόκτηση του βασικού τίτλου σπουδών στο γνωστικό αντικείμενο της προκηρυσσόμενης θέσης και μια τουλάχιστον δημοσίευση ή επιστημονική ανακοίνωση σε θέμα σχετικό με το περιεχόμενο της ειδικότητας της θέσης.
  3. Άδεια άσκησης επαγγέλματος σε περίπτωση που η ειδικότητα (π.χ. πολιτικού μηχανικού) το απαιτεί

Για παράδειγμα στην προκήρυξη ζητούνται Χημικοί Μηχανικοί, Οικονομικοί Επιστήμονες, υποψήφιοι με εμπειρία στην Πειραματική Φυσική ή τη Φυτοπροστασία. 

Τι θα γίνει λοιπόν αν δεν βρεθούν υποψήφιοι να καλύψουν τις θέσεις; Οι λύσεις που έχει το ΑΣΕΠ είναι δύο. Η πρώτη είναι να επαναπροκηρύξει όσες θέσεις μείνουν κενές με προκήρυξη τύπου «Ε» με το σύστημα μοριοδότησης και η δεύτερη είναι να μεταφέρει τις θέσεις αυτές στον 2ο πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό. 

Σε κάθε περίπτωση το τοπίο θα ξεκαθαρίσει αφού ολοκληρωθούν οι ηλεκτρονικές αιτήσεις και το ΑΣΕΠ θα είναι πλέον σε θέση να γνωρίζει το ποσοστό κάλυψης ανά θέση. Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων και δικαιολογητικών συμμετοχής αρχίζει τη Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024 και ώρα 08:00 και λήγει τη Δευτέρα 12 Αυγούστου 2024 και ώρα 14:00.

Δείτε ΕΔΩ την προκήρυξη και όλες τις ειδικότητες

Ξεκινήστε τώρα την προετοιμασία για τον 2ο Πανελλήνιο Γραπτό Διαγωνισμό ΑΣΕΠ

Αποκτήστε όλη την ύλη για τον 2ο μεγάλο Πανελλήνιο Γραπτό Διαγωνισμό ΑΣΕΠ με την goLearn και κλειδώστε επιτυχία και διορισμό.

Ξεκινήστε με τον εκπαιδευτικό οργανισμό που έχει τις περισσότερες επιτυχίες στον Πανελλήνιο Γραπτό Διαγωνισμό ΑΣΕΠ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις