Breaking news

ΑΣΕΠ
A

Επιβεβαιώνεται για ακόμη μία φορά το αποκλειστικό ρεπορτάζ του proson.gr καθώς το ΑΣΕΠ απέστειλε σήμερα στο Εθνικό Τυπογραφείο νέα προκήρυξη που αφορά αποκλειστικά στους επιτυχόντες του πρώτου πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού. Ο διαγωνισμός έχει αριθμό 1ΓΒ/2024 και αφορά στην πλήρωση συνολικά 82 θέσεων Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού σε φορείς του δημοσίου.

Στην προκήρυξη 1ΓΒ/2024 μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή αποκλειστικά και μόνο οι επιτυχόντες του πρώτου πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού του κλάδου Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης.

Οι 82 θέσεις θα καλυφθούν από μόνιμο προσωπικό και από ύ μόνιμου και προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου (ΙΔΑΧ).

Υπενθυμίζουμε ότι για την πρόσληψη Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού το ΑΣΕΠ ζητούνται συγκεκριμένοι τίτλοι μεταπτυχιακών ή διδακτορικών σπουδών, καθώς και εξειδικευμένη εμπειρία στο αντικείμενο της κάθε θέσης.

Οι 82 θέσεις κατανέμονται σε διάφορους φορείς του δημοσίου, όπως φαίνεται αναλυτικά στον πίνακα θέσεων παρακάτω. 

Ο πίνακας θέσεων

Η προκήρυξη στάλθηκε σήμερα στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση. Θα χρειαστεί περίπου μία εβδομάδα προκειμένου να λάβει ΦΕΚ και να ξεκινήσει η διαδικασία των αιτήσεων, η οποία αναμένεται μέσα στον Αύγουστο. 

Τα αυξημένα προσόντα για το ΕΕΠ

Στις προκηρύξεις για ΕΕΠ μπορούν να συμμετάσχουν μόνο απόφοιτοι Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ), ενώ τα προσόντα πρόσληψης που πρέπει συνήθως να έχουν είναι τα εξής:

1. Βασικός τίτλος σπουδών Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης

2. Επιστημονική εξειδίκευση στο γνωστικό αντικείμενο της θέσης, η οποία αποδεικνύεται με τρεις τρόπους δηλ.:

  • διδακτορικό δίπλωμα Ελληνικού ΑΕΙ ή αναγνωρισμένο ισότιμο της αλλοδαπής, στο γνωστικό αντικείμενο της προκηρυσσόμενης θέσης ή
  • μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών διάρκειας τουλάχιστον ενός ακαδημαϊκού έτους Ελληνικού ΑΕΙ Πανεπιστημιακού Τομέα ή Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) ΑΕΙ ή αναγνωρισμένο ισότιμο της αλλοδαπής, στο γνωστικό αντικείμενο της προκηρυσσόμενης θέσης και αντίστοιχη εμπειρία δύο ετών τουλάχιστον μετά την απόκτηση του μεταπτυχιακού τίτλου ή
  • αντίστοιχη εμπειρία τουλάχιστον τεσσάρων ετών μετά την απόκτηση του βασικού τίτλου σπουδών στο γνωστικό αντικείμενο της προκηρυσσόμενης θέσης και μια τουλάχιστον δημοσίευση ή επιστημονική ανακοίνωση σε θέμα σχετικό με το περιεχόμενο της ειδικότητας της θέσης.

3. Άδεια άσκησης επαγγέλματος σε περίπτωση που η ειδικότητα (π.χ. πολιτικού μηχανικού) το απαιτεί

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις