Breaking news

Υγεία
A

Χιλιάδες ήταν οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν στην τελευταία προκήρυξη -2Κ/2024- του ΑΣΕΠ για την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας 817 θέσεων μόνιμου προσωπικού σε φορείς του υπουργείου Υγείας και προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας τριών ετών στο Γενικό Νοσοκομείο Παπαγεωργίου (ΝΠΙΔ).

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΑΣΕΠ για τις 817 θέσεις στα νοσοκομεία υποβλήθηκαν συνολικά 20.292 αιτήσεις. Πρακτικά, αυτό σημαίνει πως περίπου ένας στους 24 υποψηφίους που έκανε αίτηση στην προκήρυξη έχει πιθανότητα διορισμού. Φυσικά, οι πιθανότητες αυτές αλλάζουν ανάλογα με τον κλάδο κάθε υποψήφιου, όπως φαίνεται αναλυτικά παρακάτω. 

Υπενθυμίζουμε ότι οι αιτήσεις συμμετοχής στην προκήρυξη 2Κ/2024 του ΑΣΕΠ έκλεισαν χτες, ενώ συμμετοχή μπορούσαν να δηλώσουν απόφοιτοι Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, δηλαδή απόφοιτοι ΑΕΙ και ΤΕΙ. Υπήρχαν και ορισμένες θέσεις για απόφοιτους λυκείου (Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) που προέκυψαν από μεταφορά.

Τα στατιστικά της προκήρυξης 2Κ/2024

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΑΣΕΠ και την αποκλειστική ανάλυση του Proson.gr από τις 20.292 αιτήσεις που υποβλήθηκαν συνολικά:

  • Οι 8.985 αφορούν την κατηγορία ΠΕ, όπου υπήρχαν διαθέσιμες 200 θέσεις εργασίας
  • Οι 11.240 αφορούν την κατηγορία ΤΕ, όπου υπήρχαν διαθέσιμες 617 θέσεις εργασίας
  • Οι 67 αφορούν την κατηγορία ΔΕ, όπου υπήρχαν διαθέσιμες 4 θέσεις εργασίας

Αυτό σημαίνει ότι ανά κατηγορία:

  • Ένας στους 44 υποψήφιους έχει πιθανότητα διορισμού στην κατηγορία ΠΕ
  • Ένας στους 18 υποψήφιους έχει πιθανότητα διορισμού στην κατηγορία ΤΕ
  • Ένας στους 16 υποψήφιους έχει πιθανότητα διορισμού στην κατηγορία ΔΕ

Όπως φαίνεται, στα στατιστικά στοιχεί του proson.gr, οι υποψήφιοι που έχουν τις μικρότερες πιθανότητες διορισμού είναι αυτοί που ανήκουν στον κλάδο ΠΕ. Ευκολότερος θα είναι ο διορισμός για τους απόφοιτους ΤΕΙ όπου ένας στους 18 υποψήφιους έχει πιθανότητα διορισμού. Υπενθυμίζουμε ότι στην εν λόγω προκήρυξη μετρούσε και η ειδική εμπειρία που είχαν οι υποψήφιοι από τα νοσοκομεία την περίοδο του κορονοϊού. Όσοι έχουν ειδική εμπειρία έχουν επίσης αυξημένες πιθανότητες σε σχέση με τους υπόλοιπους να διοριστούν. 

Το proson.gr εύχεται καλή επιτυχία σε όλους τους υποψήφιους. Μείνετε συντονισμένοι στο Proson.gr στο facebook, στο threads, στο twitter και στο viber, ώστε να ενημερώνεστε πρώτοι για όλoυς τους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ.

Τα στατιστικά σε εικόνες

ασεπ2κ2024
ασεπ2κ2024
ασεπ2κ2024
Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις