Breaking news

Θέσεις εργασίας
A

Κατά της νέας προκήρυξης του ΑΣΕΠ για την υγεία -2Κ/2024-, ετοιμάζεται να προσφύγει, σύμφωνα με ανακοίνωση της, η Ένωση Ελλήνων Χημικών, είτε στηρίζοντας ατομικές αγωγές υποψηφίων αλλά και είτε ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ).

Ο λόγος που η Ένωση Ελλήνων Χημικών σχεδιάζει την προσφυγή κατά της προκήρυξης 2Κ/2024 του ΑΣΕΠ είναι το νέο προσοντολόγιο του 2022 με το οποίο η ενιαία κλάδο - ειδικότητα «ΠΕ Χημικών - Βιολόγων - Βιοχημικών», διασπάστηκε προκαλώντας προβλήματα σε απόφοιτους χημικούς σχολών που απασχολούνται στο τομέα της υγείας.

Όπως καταγγέλλει στην ανακοίνωση της η Ένωση, μετά τη διάσπαση η ειδικότητα των ΠΕ Χημικών εξαφανίσθηκε ως δια μαγείας και το κερασάκι στην τούρτα αποτελεί το γεγονός ότι στην προκήρυξη 2Κ/2024 του ΑΣΕΠ υπάρχει μόνο μία θέση για χημικούς. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ένωση έχει ήδη προσφύγει κατά του νέο προσοντολογίου στο Συμβούλιο της Επικρατείας σχετικά με τη διάσπαση του παραπάνω κλάδου και η εκδίκαση είναι σε εξέλιξη. Προχωρώντας ένα βήμα παρακάτω και θέλοντας να προλάβει τις εξελίξεις η Ένωση ετοιμάζει τώρα προσφυγή κατά της προκήρυξης του ΑΣΕΠ για την υγεία, δημιουργώντας έτσι, ίσως, πρόσθετα προβλήματα και καθυστερήσεις στις διαδικασίες της Ανεξάρτητης Αρχής.

Υπενθυμίζουμε ότι η προκήρυξη 2Κ/2024 προβλέπει την πλήρωση 817 θέσεων σε φορείς του υπουργείου Υγείας και προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας τριών ετών στο Γενικό Νοσοκομείο Παπαγεωργίου (ΝΠΙΔ). (Δείτε ΕΔΩ το ΦΕΚ της προκήρυξης)

Η ανακοίνωση της Ένωσης Ελλήνων Χημικών

«Η Διοικούσα Επιτροπή της Ένωσης Ελλήνων Χημικών καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την υποστήριξη των δικαιωμάτων των χημικών στην επαγγελματική τους απασχόληση. Πρόσφατα με απόφαση της ΔΕ, η ΕΕΧ προσέφυγε στο ΣτΕ για το ΠΔ 85/2022 που είναι η γενεσιουργός αίτια των σημαντικών προβλημάτων που έχει δημιουργήσει για τις εκατοντάδες χημικών που απασχολούνται στο τομέα της υγείας, αφού ότι ο ενιαίος κλάδος ΠΕ ΧΗΜΙΚΩΝ-ΒΙΟΛΟΓΩΝ- ΒΙΟΧΗΜΙΚΩΝ διασπάσθηκε και η ειδικότητα ΠΕ ΧΗΜΙΚΩΝ εξαφανίσθηκε ως δια μαγείας. Η εκδίκαση είναι σε εξέλιξη.

Όμως δεδομένης της προκήρυξης 2Κ/2024 του ΑΣΕΠ στην οποία φαίνεται να υπάρχει μόνον μια (1!) θέση ΠΕ Χημικών και η οποία απειλεί προς εξαφάνιση τον κλάδο, η ΔΕ πήρε στις 1.5.2024 την παρακάτω απόφαση:

Η Διοικούσα Επιτροπή της Ένωσης Ελλήνων Χημικών ομόφωνα συμφωνεί να προσφύγει η Ε.Ε.Χ. κατά της προκήρυξης με αριθμό 2Κ/2024 του Α.Σ.Ε.Π. (Φ.Ε.Κ. 12/τ.Α.Σ.Ε.Π./23.04.2024 και 15/τ.Α.Σ.Ε.Π./ 08.05.2024) είτε στηρίζοντας ατομικές αγωγές, είτε ως Ν.Π.Δ.Δ.

Για την υλοποίηση της απόφασης, παρακαλούμε τους θιγόμενους συναδέλφους, α) να είναι σε επαγρύπνηση για σχετικές ανακοινώσεις β) να υποβάλλουν κανονικά αιτήσεις στη διαδικασία υποβολής της 2Κ/2024 ΑΣΕΠ γ) να έρθουν σε επικοινωνία με την ΕΕΧ αποστέλλοντας email στο [email protected], για ενημέρωση περαιτέρω κινήσεων».

Ο Πρόεδρος της ΔΕ/ΕΕΧ Ο Γενικός Γραμματέας της ΔΕ/ΕΕΧ

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις