Breaking news

Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας
A

Eκδόθηκαν σήμερα, Παρασκευή 5 Απριλίου, από το ΑΣΕΠ τα οριστικά αποτελέσματα της προκήρυξης 1ΓΒ/2023, για την πλήρωση, συνολικά, 141 θέσεων μόνιμου προσωπικού, Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), η οποία λειτουργεί υπό την εποπτεία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Υπενθυμίζουμε ότι στην εν λόγω προκήρυξη μπορούσαν να δηλώσουν συμμετοχή αποκλειστικά επιτυχόντες του πρώτου πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού (2Γ/2022) του ΑΣΕΠ που διεξήχθη τον Μάρτιο του 2023. Αυτά είναι τα πρώτα οριστικά αποτελέσματα του γραπτού διαγωνισμού που δημοσιεύει το ΑΣΕΠ και ως εκ τούτου ανοίγει ο δρόμος πλέον για τους πρώτους διορισμούς. 

Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 62/2004 απόφαση και την υπ’ αριθμ. 2/2020 γνωμοδότηση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα:

  1. Οι απορριπτέοι υποψήφιοι εμφανίζονται μόνο με τον αριθμό μητρώου (Α.Μ.) υποψηφίου, ο οποίος αναγράφεται στην ηλεκτρονική τους αίτηση.
  2. Οι υποψήφιοι που ανήκουν σε ειδικές κατηγορίες περιλαμβάνονται στους πίνακες διοριστέων και κατάταξης χωρίς ειδική επισήμανση. Πρόσβαση στα πλήρη στοιχεία έχουν μόνο οι υποψήφιοι που συμμετείχαν στην εν λόγω προκήρυξη.

Ο πίνακας διοριστέων αποστέλλεται στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση και θα αναρτηθεί στο Πρόγραμμα «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» μετά την έκδοση του σχετικού ΦΕΚ. 

1ΓΒ/2023 - Έκδοση οριστικών αποτελεσμάτων ΠΕ

1ΓΒ/2023 - Έκδοση οριστικών αποτελεσμάτων ΤΕ

Δεν καλύπτονται όλες οι θέσεις

Όπως έχει γράψει και σε παλαιότερο ρεπορτάζ το proson.gr και πλέον επιβεβαιώνεται ξεκάθαρα από τα αποτελέσματα δεν καλύπτονται όλες οι θέσεις στον κλάδο ΠΕ Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που κοινοποίηση σήμερα το ΑΣΕΠ υπάρχουν μόλις 35 επιτυχόντες στην κατηγορία ΠΕ Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας (ΕΕΚ), ενώ οι θέσεις που έχουν προκηρυχθεί είναι 92.

Πηγές του ΑΣΕΠ επεσήμαναν στο proson.gr πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μειωθεί η βάση των ειδικών εξετάσεων κάτω από το 60/100, καθώς οι θέσεις των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας είναι θέσεις μεγάλης ευθύνης και όσοι πετύχουν πρέπει να πληρούν όλα τα κριτήρια που έχουν τεθεί από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. 

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του proson.gr, για να καλύψει τις θέσεις το ΑΣΕΠ πρόκειται να πραγματοποιήσει νέο γενικό διαγωνισμό στον οποίο θα μπορούν να συμμετάσχουν όλοι όσοι πληρούν τα ηλικιακά κριτήρια και όχι μόνο οι επιτυχόντες του πρώτου πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού. 

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες του proson.gr, ο νέος διαγωνισμός για την ΥΠΑ δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί πριν από το φθινόπωρο, ενώ θα περιέχει, ως είθισται, εξειδικευμένες εξετάσεις.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις