Breaking news

Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας
A

Με γοργούς ρυθμούς προχωράνε οι διαδικασίες της προκήρυξης 1ΓΒ/2023 η οποία προβλέπει 141 μόνιμες προσλήψεις στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), αποκλειστικά από επιτυχόντες του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ. Μάλιστα, σήμερα το ΑΣΕΠ ανακοίνωσε και το αναλυτικό πρόγραμμα των πρακτικών εξετάσεων «Γνώσεων και Ικανοτήτων», βάσει του οποίου θα εξεταστούν ορισμένες ειδικότητες. 

Υπενθυμίζουμε ότι οι πρακτικές εξετάσεις γνώσεων και ικανοτήτων για την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, θα διεξαχθούν στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» και αφορούν τις εξής ειδικότητες:

  • ΠΕ Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας (ΕΕΚ) - 92 θέσεις
  • ΤΕ Πληροφοριών Πτήσεων (AFISO) - 9 θέσεις

Δείτε ΕΔΩ το αναλυτικό πρόγραμμα

Οδηγίες

Η πρακτική δοκιμασία της εξέτασης «Γνώσεων και Ικανοτήτων» θα διεξαχθεί την Κυριακή, 4 Φεβρουαρίου 2024.

Ως εξεταστικό κέντρο της πρακτικής δοκιμασίας της εξέτασης «Γνώσεων και Ικανοτήτων» έχει οριστεί το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών “ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ” (Πατριάρχου Γρηγορίου Ε’ και Νεαπόλεως 27, Αγία Παρασκευή, Αθήνα).

Οι υποψήφιοι πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:

  • Η εξέταση θα διενεργηθεί σε τρεις βάρδιες για την κατηγορία ΠΕ και δύο βάρδιες για την κατηγορία ΤΕ με διαφορετική ώρα έναρξης για την καθεμία.
  • Οι υποψήφιοι κάθε βάρδιας οφείλουν να προσέλθουν στο εξεταστικό κέντρο μία ώρα πριν από την ώρα έναρξης της εξέτασης για τη δική τους βάρδια. Κανείς υποψήφιος δεν θα γίνει δεκτός μετά την καθορισμένη ώρα προσέλευσης.
  • Την ημέρα της εξέτασης οι υποψήφιοι οφείλουν να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα ή το διαβατήριο ή άλλο επίσημο έγγραφο παραστατικό της ταυτοπροσωπίας που να φέρει φωτογραφία, καθώς δεν θα επιτραπεί η είσοδος στον χώρο εξέτασης σε υποψήφιους των οποίων η ταυτότητα δεν θα μπορεί να διαπιστωθεί. Επισημαίνεται ότι, εν προκειμένω, δεν δύναται να τύχει εφαρμογής η διάταξη του άρθρου 80 του ν. 4954/2022 περί ταυτοποίησης μέσω της ειδικής ηλεκτρονικής εφαρμογής για κινητές συσκευές (mobile application), προσβάσιμης μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr-ΕΨΠ), δεδομένου ότι τα κινητά τηλέφωνα των υποψηφίων θα πρέπει να είναι απενεργοποιημένα, τόσο κατά την είσοδό τους στο χώρο του εξεταστικού κέντρου, όσο και κατά τη διάρκεια της εξέτασης, για λόγους διασφάλισης της αδιάβλητης διεξαγωγής της διαδικασίας.
  • Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν μαζί τους δύο στυλό διαρκείας του ίδιου χρώματος (μπλε ή μαύρου) και, εάν επιθυμούν, νερό ή αναψυκτικό.
  • Δεν επιτρέπεται η χρήση γομολάστιχας ή διορθωτικού (μπλάνκο), γραπτών σημειώσεων ή άλλου είδους βοηθημάτων.
  • Οι υποψήφιοι δεν επιτρέπεται να έχουν μαζί τους οποιοδήποτε μέσο επικοινωνίας με το εκτός της αίθουσας περιβάλλον. Tα κινητά τηλέφωνα, τα έξυπνα ρολόγια (smartwatches), καθώς και οποιαδήποτε άλλη ηλεκτρονική συσκευή, πρέπει να είναι απενεργοποιημένα.
  • Δεν επιτρέπεται η αποχώρηση των υποψηφίων από την αίθουσα εξέτασης πριν από την ολοκλήρωση της εξέτασης κάθε βάρδιας.
  • Με τη λήξη του χρόνου της εξέτασης, οι υποψήφιοι, πρέπει να παύσουν κάθε ενέργεια, ανεξάρτητα από το αν έχουν ολοκληρώσει τις απαντήσεις τους και να παραδώσουν στους επιτηρητές το τετράδιο και το λοιπό υλικό που τους έχει διανεμηθεί. Μετά την παράδοση των ανωτέρω, οι υποψήφιοι αποχωρούν από την αίθουσα, αφού υπογράψουν στην «Κατάσταση Παρόντων-Απόντων».
  • Υποψήφιοι που δεν παραδίδουν το τετράδιο αμέσως μετά τη λήξη του χρόνου εξέτασης ή χρησιμοποιούν βοηθήματα ή αλληλοβοηθούνται ή επιθέτουν στο τετράδιο σημεία αναγνώρισης ή υπογράφουν το τετράδιο σε οποιοδήποτε άλλο σημείο πλην αυτού που προβλέπεται ειδικά για την υπογραφή του υποψηφίου (ειδικό πλαίσιο πάνω από την ετικέτα) ή δεν συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις και τις οδηγίες του υπεύθυνου της αίθουσας ή του επιτηρητή ή διαταράσσουν με οποιονδήποτε τρόπο την τάξη αποβάλλονται από την αίθουσα.
  • Σε όλους τους χώρους του εξεταστικού κέντρου απαγορεύεται το κάπνισμα, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Για περαιτέρω διευκρινίσεις, οι υποψήφιοι μπορούν να απευθύνονται στο Α.Σ.Ε.Π., στο τηλέφωνο 213 1319470 και στο  e mail [email protected]

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις