Breaking news

ΡΟΛΟΙ
A

Ομαλά κυλούν τις τελευταίες ημέρες οι αιτήσεις στην προκήρυξη 3ΓΒ/2023 του ΑΣΕΠ, η οποία προβλέπει την πρόσληψη 4.276 ατόμων στο Δημόσιο, αποκλειστικά από τους επιτυχόντες του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού. Ειδικότερα, πηγές του ΑΣΕΠ, αλλά και υποψήφιοι, αναφέρουν στο proson.gr πως τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν τις προηγούμενες ημέρες έχουν επιλυθεί και τώρα η διαδικασία των αιτήσεων κυλάει ομαλά.

Υπενθυμίζουμε ότι η προκήρυξη 3ΓΒ/2023 προβλέπει 4.276 προσλήψεις σε 107 φορείς του Δημοσίου σε όλη τη χώρα. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο οι 12.691 επιτυχόντες του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού που ανήκουν στην κατηγορία ΠΕ (απόφοιτοι Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης). Επειδή οι αριθμοί είναι αρκετά μεγάλοι, η πλατφόρμα του ΑΣΕΠ αντιμετώπισε προβλήματα τις προηγούμενες ημέρες, τα οποία όμως σήμερα έχουν επιλυθεί. 

Όσον αφορά το ενδεχόμενο για παράταση των αιτήσεων, πηγές του ΑΣΕΠ αναφέρουν στο proson.gr πως αυτή θα κριθεί από το πόσο ομαλά προχωράει η διαδικασία. Αυτή τη στιγμή, πάντως, επισημαίνουν, φαίνεται πως δεν υπάρχει λόγος για να δοθεί παράταση, καθώς οι αιτήσεις εξελίσσονται χωρίς προβλήματα. Σε κάθε περίπτωση, η τελική απόφαση θα ληφθεί το πρωί της Δευτέρας, την τελευταία ημέρα δηλαδή των αιτήσεων, όπου η Ανεξάρτητη Αρχή θα έχει πλήρη εικόνα για το πόσες αιτήσεις έχουν υποβληθεί και οριστικοποιηθεί. Το ΑΣΕΠ εξάλλου γνωρίζει πόσες αιτήσεις έχει να περιμένει. 

Οι υποψήφιοι σε κάθε περίπτωση δεν θα πρέπει να επαναπαυθούν. Θα πρέπει να ολοκληρώσουν την αίτηση τους το συντομότερο δυνατό και να μην περιμένουν την τελευταία στιγμή, προκειμένου να είναι σίγουροι πως δεν θα αντιμετωπίσουν προβλήματα. 

Τα απαραίτητα πρόσθετε προσόντα

Ποια είναι όμως τα απαραίτητα πρόσθετα προσόντα στη προκήρυξη «μαμούθ» του ΑΣΕΠ; Για τις περισσότερες θέσεις της προκήρυξης δύο είναι τα βασικά απαραίτητα πρόσθετα προσόντα που ζητούνται: 

  • Η γνώση χειρισμού Η/Υ στα αντικείμενα: (α) επεξεργασίας κειμένων, (β) υπολογιστικών φύλλων και (γ) υπηρεσιών διαδικτύου (κωδ. 001).
  • Η άριστη, η πολύ καλή ή η καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας (κωδ. 002, 004 ή 007).

Αποκτήστε τα τυπικά προσόντα και τα μοριοδοτούμενα κριτήρια πριν κλείσουν οι αιτήσεις για διορισμό στην 3ΓΒ

Γίνετε μέσα σε 2 ημέρες να πάρετε και Proficiency ΕΥΚΟΛΑ και από το σπίτι σας (εξ αποστάσεως) αλλά και την Πιστοποίηση Υπολογιστών ELIC.

Η πρώτη μόνο με 95 ευρώ εδώ (Σε 2 ημέρες στα χέρια σας η Πιστοποίηση Αγγλικών goLearn)

H δεύτερη μόνο με 85 ευρώ εδώ (Σε 2 ημέρες στα χέρια σας η Πιστοποίηση Υπολογιστών goLearn)

Η κατανομή σε μεγάλους φορείς του δημοσίου

Όπως προαναφέρθηκε, η προκήρυξη «μαμούθ» 3ΓΒ/2023 του ΑΣΕΠ προβλέπει την πρόσληψη 4.276 ατόμων σε 107 φορείς του Δημοσίου, σε όλη τη χώρα. Δείτε στο proson.gr την κατανομή των θέσεων σε μεγάλους φορείς του Δημοσίου αλλά και την Ελληνική και τη Δικαστική Αστυνομία:

  • Δείτε ΕΔΩ την κατανομή των θέσεων στα ΚΕΠ
  • Δείτε ΕΔΩ την κατανομή των θέσεων στη ΔΥΠΑ
  • Δείτε ΕΔΩ την κατανομή των θέσεων στην ΕΛ.ΣΤΑΤ.
  • Δείτε ΕΔΩ την κατανομή των θέσεων στο υπουργείο Παιδείας
  • Δείτε ΕΔΩ την κατανομή των θέσεων στη Δικαστική Αστυνομία
  • Δείτε ΕΔΩ την κατανομή των θέσεων στην Ελληνική Αστυνομία
  • Δείτε ΕΔΩ την κατανομή των θέσεων στην Επιθεώρηση Εργασίας
  • Δείτε ΕΔΩ την κατανομή των θέσεων στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ)
  • Δείτε ΕΔΩ την κατανομή των θέσεων σε δημόσιες ιστορικές και κεντρικές βιβλιοθήκες

Δείτε ΕΔΩ την προκήρυξη 3ΓΒ/2023

Μείνετε συντονισμένοι στο Proson.gr στο facebook, στο threads, στο twitter και στο viber, ώστε να ενημερώνεστε πρώτοι για τις εξελίξεις για τις προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις