Breaking news

Οδηγός ΑΣΕΠ
A

Εκδόθηκε το τελικό κείμενο της προκήρυξης 2ΓΒ/2023 του ΑΣΕΠ για την πλήρωση 1.843 θέσεων, μόνιμου προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, σε φορείς του δημοσίου τομέα. Επειδή το proson.gr λαμβάνει καθημερινά ερωτήσεις που έχουν να κάνουν με τη διαδικασία της αίτησης, δημιούργησε έναν πλήρη οδηγό με εικόνες με τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν οι υποψήφιοι. 

Υπενθυμίζουμε ότι οι 1.843 θέσεις θα καλυφθούν αποκλειστικά από επιτυχόντες του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού (Β' στάδιο). Στην προκήρυξη συμμετέχουν απόφοιτοι Τεχνολογικής Εκπαίδευσης για 21 ειδικότητες. Οι θέσεις κατανέμονται Δήμους, Υπουργεία, Ανεξάρτητες Αρχές και άλλους φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα. 

Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής και δικαιολογητικών αρχίζει την Τρίτη, 17 Οκτωβρίου και ώρα 08:00 και λήγει την Παρασκευή, 3 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 14:00. 

Να σημειωθεί ότι εντός της προκήρυξης 2ΓΒ/2023 περιλαμβάνονται και οι θέσεις του πολιτικού προσωπικού της Δικαστικής Αστυνομίας, του κλάδου ΤΕ. 

Δείτε εδώ το ΦΕΚ της προκήρυξης ΦΕΚ

Βήμα - βήμα η διαδικασία της αίτησης

Αρχικά να επισημάνουμε ορισμένα σημαντικά σημεία για το Β’ Στάδιο του Πανελλήνιου Γραπτού Διαγωνισμού:

  • Οι υποψήφιοι που συγκέντρωσαν την απαιτούμενη βαθμολογία βάσης (55 μονάδες για κάθε μάθημα/δοκιμασία), μπορούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης και δικαιολογητικών στην εκάστοτε προκήρυξη. Δείτε τη σχετική ανακοίνωση εδώ.
  • Οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στο ΑΣΕΠ με επισυναπτόμενα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά σε μέγεθος σελίδας A4, κατακόρυφης διάταξης (portrait orientation) και τύπο αρχείου .pdf, .jpg, ή .tif μεγέθους έως 2ΜΒ
  • Συνιστάται τo όνομα αποθήκευσης των δικαιολογητικών (όνομα αρχείου) να μην υπερβαίνει τους 25 χαρακτήρες, καθώς και να μην περιέχει τόνους ή διαλυτικά ή άλλους ειδικούς χαρακτήρες.

Μπείτε στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ και στη συνέχεια επιλέξτε «Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες»

ΑΣΕΠ

Πατήστε Εγγραφή / Είσοδος μέλους

ΑΣΕΠ

Πατήστε Είσοδος μέλους

ΑΣΕΠ

Πατήστε το κουμπί «Μετάβαση» στην Αίτηση

ΑΣΕΠ

Πατήστε το κουμπί του μενού και επιλέξτε «Μητρώο» » για να συνδεθείτε στο μητρώο και να ενημερώσετε τα στοιχεία σας

ΑΣΕΠ

Kαταχωρίστε στις αντίστοιχες καρτέλες του Μητρώου τα απαραίτητα κατά περίπτωση σαρωμένα (σκαναρισμένα) δικαιολογητικά.

Σημαντικό: Οι εγγραφές που περιέχονται στο Μητρώο μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν για επίκληση (μεταφορά) στην αίτηση εφόσον είναι ορθές. Σε αυτή την περίπτωση δεν απαιτείται να δημιουργήσετε νέες εγγραφές.

To όνομα αποθήκευσης των δικαιολογητικών (όνομα αρχείου) δεν πρέπει να υπερβαίνει τους 25 χαρακτήρες καθώς και να μην περιέχει τόνους ή διαλυτικά ή άλλους ειδικούς χαρακτήρες

ΑΣΕΠ

Σημαντικές Επισημάνσεις σχετικά με την καταχώριση στοιχείων στο Μητρώο

  • Οι υφιστάμενες εγγραφές μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν (επικληθούν) εφόσον είναι ορθές
  • Η Ταυτότητα καταχωρίζεται στην καρτέλα «Άλλο»
  • Τα δικαιολογητικά που αποδεικνύουν τις ειδικές κατηγορίες/ιδιότητες (Πολυτεκνία, Τριτεκνία, Α.Μ.Ε.Α. κ.τ.λ.) καταχωρίζονται στην καρτέλα «Ιδιότητες > Ειδικές Κατηγορίες Υποψηφίων»
  • Τα δικαιολογητικά που αποδεικνύουν τις ειδικές κατηγορίες θέσεων (συνέπειες τρομοκρατικών πράξεων, δυστύχημα Τεμπών & Μαλιακού κ.τ.λ.) καταχωρίζονται στην καρτέλα: «Ιδιότητες > Ειδικές Κατηγορίες Υποψηφίων»
  • Σε περίπτωση που κάποιο προσόν/κριτήριο/ιδιότητα δεν αντιστοιχεί σε κάποια από τις καρτέλες του Μητρώου, αυτό καταχωρίζεται στην καρτέλα «Άλλο»
  • Τα αρχεία των δικαιολογητικών επισυνάπτονται σαρωμένα (σκαναρισμένα) σε μέγεθος σελίδας A4, κατακόρυφης διάταξης (portrait orientation) και τύπο αρχείου .pdf, .jpg, ή .tif μεγέθους έως 2ΜΒ. Οι υποψήφιοι που διαθέτουν αρχεία μεγαλύτερα των 2MB, μπορούν να τα χωρίσουν σε μικρότερα αρχεία μεγέθους έως 2MB έκαστο και να τα επισυνάψουν στις αντίστοιχες εγγραφές. Σε κάθε εγγραφή μπορούν να επισυναφθούν έως και τρία αρχεία. Οι υποψήφιοι που διαθέτουν περισσότερα αρχεία πρέπει να προσθέσουν πλέον της μίας εγγραφής και να τα επισυνάψουν

Διαχείριση γκριζαρισμένων (Grayout) εγγραφών του Μητρώου με ένδειξη «ΜΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΜΟ»

Οι υφιστάμενες εγγραφές του Μητρώου μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν για μεταφορά (επίκληση) στην ηλεκτρονική αίτηση εφόσον είναι ορθές και δεν χρειάζεται να δημιουργείτε νέες εγγραφές στο μητρώο ανά προκήρυξη.

Για τη διασφάλιση της ακεραιότητας των δεδομένων έχουν απενεργοποιηθεί οι μεταβολές σε εγγραφές του Μητρώου (φέρουν την ένδειξη "ΜΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΜΟ"), για τις οποίες έχετε πραγματοποιήσει επίκλησή τους (χρήση τους) σε υποβληθείσα αίτηση για προκήρυξη.

Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι δυνατή η επεξεργασία των πεδίων σε αυτές τις εγγραφές, αλλά ούτε και η μεταφόρτωση (upload) ή η διαγραφή αρχείων από αυτές.

  1. Σε περίπτωση που η εγγραφή είναι ορθή και περιέχει τα σαρωμένα (σκαναρισμένα) δικαιολογητικά που επιθυμείτε, τότε μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε εκ νέου για επίκληση σε αίτηση.
  2. Διαφορετικά μπορείτε να δημιουργήσετε νέα εισαγωγή γραμμής στο μητρώο σας ή να αντιγράψετε παλαιότερη, στην οποία μπορείτε να προβείτε σε τυχόν διορθώσεις και να επισυνάψετε τα αντίστοιχα δικαιολογητικά, σύμφωνα με τα εγχειρίδια.

Πατήστε το κουμπί του μενού και επιλέξτε «Αίτηση» για να δημιουργήσετε ή να επεξεργαστείτε την αίτησή σας

ΑΣΕΠ

Στην κορυφή της αίτησης εμφανίζονται τα κουμπιά αποθήκευσης, ελέγχου και οριστικοποίησης. Σας συμβουλεύουμε να αποθηκεύετε τακτικά την αίτησή σας

ΑΣΕΠ

Σημαντικές Επισημάνσεις για το Β΄ Στάδιο Αιτήσεων

  • Οι υποψήφιοι πρέπει να δηλώσουν με ακρίβεια τα στοιχεία της αίτησης και στη συνέχεια να πατήσουν το κουμπί «Επίκληση από Μητρώο» προκειμένου να μεταφέρουν τις αντίστοιχες εγγραφές με τα επισυναπτόμενα δικαιολογητικά από το μητρώο για να αποδείξουν τα αντίστοιχα προσόντα.
  • Σε περίπτωση που οι υποψήφιοι επιθυμούν να διορθώσουν στο Μητρώο τους εγγραφές ή/και τα συνημμένα σε αυτές δικαιολογητικά, τις οποίες έχουν ήδη επικαλεστεί στην ηλεκτρονική τους αίτηση, πρέπει αφού ολοκληρώσουν τις αναγκαίες διορθώσεις, να τις επικαλεστούν εκ νέου στην ηλεκτρονική τους αίτηση.
  • Δικαιολογητικά τα οποία είναι συνημμένα μόνο σε εγγραφές στο Μητρώο, δεν λαμβάνονται υπόψη και δεν αξιολογούνται, εάν κατά το Β΄ Στάδιο δεν γίνει επίκλησή τους και στην ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής.

Συμπληρώστε τα στοιχεία της αίτησης και στη συνέχεια πατήστε το κουμπί «Επίκληση από Μητρώο» για να μεταφέρετε τις αντίστοιχες εγγραφές και δικαιολογητικά από το μητρώο

ΑΣΕΠ

Επίκληση δικαιολογητικών και αρχείων από το Μητρώο

  1. Πατήστε το κουμπί της επίκλησης από το Μητρώο
  2. Ένα αναδυόμενο παράθυρο θα εμφανιστεί στην αντίστοιχη καρτέλα του Μητρώου
  3. Επιλέξτε το τετραγωνίδιο «Επιλογή» και στη συνέχεια πατήστε το κουμπί «Μεταφορά στην Αίτηση»
  4. Το αναδυόμενο παράθυρο θα κλείσει μεταφέροντας την εγγραφή και τα αρχεία του Μητρώου στην αίτηση
ΑΣΕΠ
ΑΣΕΠ

Αφού σιγουρευτείτε ότι όλα τα δικαιολογητικά σας είναι σωστά, πατήστε το κουμπί «Οριστικοποίηση» που βρίσκεται στην κορυφή της αίτησης και στη συνέχεια επιβεβαιώστε την ενέργεια στο αναδυόμενο παράθυρο

ΑΣΕΠ

Η κατάσταση της αίτησης έχει πλέον την τιμή «Υποβληθείσα»

ΑΣΕΠ

Ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου θα αποσταλεί στη διεύθυνση email που έχετε καταχωρίσει στα προσωπικά σας στοιχεία κατά την εγγραφή, το οποίο θα αναφέρει τον διαγωνισμό, τον αριθμό πρωτοκόλλου και την ημερομηνία οριστικοποίησης της αίτησής σας.

Πώς θα κάνετε αίτηση στις προκηρύξεις - ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΑΣΕΠ - Τα αναλαμβάνει για εσάς το Proson.gr

Εάν η παραπάνω διαδικασία σας φαίνεται δύσκολη, τότε το proso.gr μπορεί να την αναλάβει για εσάς. Για να μπορέσετε να κάνετε αίτηση στις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ θα πρέπει αρχικά να δημιουργήσετε το μητρώο σας ή και να το επικαιροποιήσετε. Αφού ολοκληρώσετε το Μητρώο σας, θα πρέπει να προχωρήσετε στην ηλεκτρονική αίτηση. 

Προσοχή! Πριν προχωρήσετε στην ηλεκτρονική αίτηση θα πρέπει να έχετε «τσεκάρει» ότι διαθέτετε όλα τα απαραίτητα τυπικά και πρόσθετα προσόντα που ζητάει η εκάστοτε προκήρυξη, 

Εάν η διαδικασία αυτή σας φαίνεται χρονοβόρα ή έχετε άγχος μην κάνετε κάποιο λάθος, μπορείτε να απευθυνθείτε στο proson.gr για να 

Πώς θα λάβετε +1 μόριο για τον διαγωνισμό

Με βάση τη προκήρυξη προλαβαίνετε να πάρετε 1 έξτρα μόριο για να ανεβείτε στη κατάταξη και να «κλειδώσετε» διορισμό. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την προκήρυξη μοριοδοτούνται:

προκήρυξη 2ΓΒ αγγλικά

Ο μοναδικός τρόπος στην Ελλάδα να πάρετε Πιστοποίηση Αγγλικών πριν κλείσουν οι αιτήσεις της 2ΓΒ 

Η εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Αγγλικών της GoLearn είναι η μόνη στη χώρα που μπορείτε να την πάρετε μέσα σε 2 ημέρες μόνο απο το σπίτι σας εύκολα χωρίς μαθήματα και να προλάβετε το ένα μόριο

Δίνετε τηλεξέταση με ερωτήσεις πολλαπλών απαντήσεων σε ηλεκτρονικό τεστ στον υπολογιστή μόνο σε Reading - Listening

ΔΕΝ έχει ΟΥΤΕ προφορικά - ΟΥΤΕ έκθεση

Είναι η Πιστοποίηση που επιλέγει το 90% των ενηλίκων που βιάζονται

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΑΡΤΕ ΤΗΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΜΕΣΑ

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις