Breaking news

ΑΣΕΠ 1ΓΒ/2023: Τα απαραίτητα προσόντα για τις 141 μόνιμες θέσεις στην ΥΠΑ
A

Παρατείνεται μέχρι και την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου και ώρα 14:00 το μεσημέρι, η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής των υποψηφίων της προκήρυξης 1ΓΒ/2023 του ΑΣΕΠ, λόγω προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί σε περιοχές της χώρας από την κακοκαιρία “Daniel”.

Οι προσλήψεις αφορούν στην πλήρωση, 141 θέσεων μόνιμου προσωπικού Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης από επιτυχόντες του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού (Β΄ Στάδιο) στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (Υ.Π.Α.) του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Το Proson.gr παρέχει σε όλη την Ελλάδα υπηρεσίες δημιουργίας ή επικαιροποίησης Μητρώου στον ΑΣΕΠ το οποίο είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ για να μπορέσετε να πραγματοποιήσετε αίτηση σε κάποια προκήρυξη για διορισμούς και προσλήψεις (Δείτε εδώ πώς).

Ακολουθήστε το Proson και στο Facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα του εργασιακού τομέα!

Οι θέσεις εργασίας στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας

  1. ΠΕ Διοικητικών - Οικονομικών - 1 θέση 
  2. ΠΕ Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας (ΕΕΚ) - 92 θέσεις
  3. ΠΕ Μηχανικών / Αγρονόμων Τοπογράφων - 1 θέση
  4. ΠΕ Πολιτικών Μηχανικών - 1 θέση
  5. ΠΕ Μηχανικών Ηλεκτρολόγων - 1 θέση
  6. ΤΕ Μηχανικών / Ηλεκτρολογίας - 1 θέση
  7. ΤΕ Ηλεκτρονικών (ATSEP) - 31 θέσεις
  8. ΤΕ Ηλεκτρονικών (ATSEP) - 4 θέσεις
  9. ΤΕ Πληροφοριών Πτήσεων (AFISO) - 9 θέσεις

Διαβάστε ολόκληρη την προκήρυξη

Αυτή είναι η πρώτη προκήρυξη που «τρέχει» το ΑΣΕΠ και αντλεί προσωπικό από τη «δεξαμενή» του διαγωνισμού ενώ υπενθυμίζουμε ότι, σύμφωνα με πληροφορίες του proson.gr, μέχρι την Παρασκευή θα έχει «φύγει» για το Εθνικό Τυπογραφείο και η δεύτερη προκήρυξη που θα προβλέπει την κάλυψη περίπου 1.500 θέσεων ΤΕ σε όλο το Δημόσιο. 

Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας

Στην προκήρυξη οι 92 θέσεις θα αφορούν ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, για τις οποίες οι υποψήφιοι θα πρέπει να συμμετάσχουν σε μία σειρά από πρόσθετες δοκιμασίες. 

Πιο συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι για τις θέσεις των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας θα κληθούν να δώσουν εξειδικευμένες εξετάσεις κατά τις οποίες θα εξεταστούν τόσο στην προσομοίωση χειρισμού ραντάρ, όσο και στην ορθοφωνία.

Να σημειωθεί ότι οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας είναι ιδιαίτερα εξειδικευμένο προσωπικό υψηλών προσόντων που επιλέγονται μετά από αυστηρές εξετάσεις ως προς τις γνώσεις, την αντίληψη του χώρου, την ευφυΐα, την ψυχραιμία, την ικανότητα διεκπεραίωσης πολλαπλών νοητικών εργασιών συγχρόνως, τη μνήμη, την ψυχραιμία υπό πιεστικές συνθήκες, την παρατηρητικότητα, τη σωστή άρθρωση του λόγου (στα Αγγλικά κυρίως αλλά και στα Ελληνικά) και την προσήλωση στη λεπτομέρεια. Αξίζει ακόμα να σημειωθεί ότι οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας εξετάζονται σε τακτές και αυστηρά καθορισμένες περιόδους ως προς τη σωματική και ψυχική υγεία τους και επαναξιολογούνται τακτικά ως προς τις δεξιότητες και γνώσεις τους σύμφωνα με τους ισχύοντες Διεθνείς Κανονισμούς.

Τα ευτράπελα που συνέβησαν

Όπως είχε αναφέρει νωρίτερα το Proson.gr, «ξεκρέμαστοι» έμειναν, όπως καταγγέλλουν με επιστολή τους στο Proson.gr, ορισμένοι υποψήφιοι, οι οποίοι ανέμεναν την προκήρυξη του ΑΣΕΠ για την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και προετοιμαζόντουσαν για να διεκδικήσουν μία θέση Ελεγκτή Εναέριας Κυκλοφορίας.

Οι υποψήφιοι, οι οποίοι υπογράφουν την επιστολή και προετοιμάζονται με προσωπικό διάβασμα και φροντιστήρια πλέον των δύο ετών, βασίστηκαν στις δηλώσεις του προέδρου του ΑΣΕΠ, Θάνου Παπαϊωάννου, σύμφωνα με τις οποίες, οι θέσεις των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας δεν θα περνούσαν από τον πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό που διεξήχθη τον Μάρτιο του 2023.

Πιο συγκεκριμένα, τον Νοέμβριο του 2022 σε συνέντευξη του στα Παραπολιτικά 90,1, ο κ. Παπαϊωάννου δήλωσε: «Προσπαθώ να βάλω τα πράγματα σε μια τάξη ότι δεν είναι ο μεγαλύτερος διαγωνισμός στην ιστορία του ΑΣΕΠ. Είναι ένας μεγάλος διαγωνισμός. Εκτιμούμε ότι οι θέσεις θα είναι γύρω στις 4.000. Όταν λέει το υπουργείο ότι προγραμματίζονται 18.000 προσλήψεις σε αυτές υπάρχουν ένα σωρό προσλήψεις που δεν περνάνε μέσω ΑΣΕΠ αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων, δικαστικοί, διπλωμάτες. Επίσης υπάρχουν πολλές θέσεις που δεν περνάνε μέσω του γραπτού διαγωνισμού εξ ορισμού δηλαδή οι εφοριακοί, οι τελωνειακοί, οι ελεγκτές εναερίου κυκλοφορίας, οι εκπαιδευτικοί άρα για αυτό τα νούμερα είναι μεν εντυπωσιακά αλλά όταν μιλάμε για τον γραπτό διαγωνισμό εκτιμώ ότι μιλάμε περίπου στις 4.000».

Όπως καταγγέλλουν οι υποψήφιοι, στηριζόμενοι στα λεγόμενα αυτά δεν δήλωσαν συμμετοχή στον πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ και ανέμεναν την έκδοση της σχετικής προκήρυξης για την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Πώς θα κάνετε αίτηση στις προκηρύξεις - ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΑΣΕΠ - Τα αναλαμβάνει για εσάς το Proson.gr

Για να μπορέσετε να κάνετε αίτηση στις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ θα πρέπει αρχικά να δημιουργήσετε το μητρώο σας ή και να το επικαιροποιήσετε. Αφού ολοκληρώσετε το Μητρώο σας, θα πρέπει να προχωρήσετε στην ηλεκτρονική αίτηση. 

Προσοχή! Πριν προχωρήσετε στην ηλεκτρονική αίτηση θα πρέπει να έχετε «τσεκάρει» ότι διαθέτετε όλα τα απαραίτητα τυπικά και πρόσθετα προσόντα που ζητάει η εκάστοτε προκήρυξη, 

Εάν η διαδικασία αυτή σας φαίνεται χρονοβόρα ή έχετε άγχος μην κάνετε κάποιο λάθος, μπορείτε να απευθυνθείτε στο proson.gr για να διεκπεραιώσει την αίτηση σας.

Το μεγαλύτερο εργασιακό site στην Ελλάδα, το proson.gr αναλαμβάνει για εσάς να σας φτιάξει το ΜΗΤΡΩΟ στο ΑΣΕΠ και να κάνει την ΑΙΤΗΣΗ σας.

Κάντε ΕΔΩ τις αιτήσεις σας έγκυρα και έγκαιρα μέσω του PROSON.GR

​ ​
​ ​
Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις