Breaking news

Υπουργείο Πολιτισμού
A

Θέμα ημερών, είναι σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες το Proson.gr, η έκδοση της προκήρυξης 5Κ/2022 του ΑΣΕΠ που προβλέπει 122 μόνιμες προσλήψεις στο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και έχει σταλεί από τις 24 Ιουνίου στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, το πιο πιθανό σενάριο, είναι ότι η έκδοση της προκήρυξης θα πραγματοποιηθεί εντός της εβδομάδας που ξεκινάει τη Δευτέρα 4 Ιουλίου.

Υπενθυμίζουμε ότι η προκήρυξη 5Κ/2022 του ΑΣΕΠ αφορά την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας 122 θέσεων Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης σε Υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Μάλιστα, στην προκήρυξη 5Κ/2022 έχουν προβλεφθεί συνολικά 18 θέσεις για άτομα από τις ειδικές κατηγορίες. Πιο συγκεκριμένα, υπάρχουν 12 θέσεις για άτομα με αναπηρία 50% και 6 για άτομα που έχουν τέκνο, αδελφό ή σύζυγο, καθώς και τα τέκνα ατόμων με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω.

Ακολουθήστε μας στο Facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα για τους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ

Οι ακριβείς ημερομηνίες των αιτήσεων θα γίνουν γνωστές μόλις εκδοθεί το σχετικό ΦΕΚ. Σύμφωνα με πληροφορίες του Proson.gr, η διαδικασία αναμένεται να ξεκινήσει λίγο μετά τα μέσα του Ιουλίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από την 5Κ, το ΑΣΕΠ έχει ήδη εκδώσει άλλες δύο προκηρύξεις για 403 μόνιμες προσλήψεις στο Δημόσιο. Πρόκειται για τις 3Κ/2022 και 4Κ/2022 που θα στελεχώσουν με νέο προσωπικό την Ελληνική Στατιστική Αρχή, την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα καθώς και τον ευρύτερο τομέα της Παιδείας. 

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες του proson, το ΑΣΕΠ έχει επιτέλους στα «σκαριά» και την προκήρυξη του υπουργείου Υγείας για την μονιμοποίηση 4.000 νοσηλευτών στο ΕΣΥ.

Οι ειδικότητες της 5Κ/2022

Οι ειδικότητες που ζητούνται στην νέα προκήρυξη του ΑΣΕΠ για μόνιμες προσλήψεις στο υπ. Πολιτισμού είναι οι εξής:

  • ΠΕ Μηχανικών - Ειδ. Αρχιτεκτόνων
  • ΠΕ Μηχανικών - Ειδ. Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Και Μηχανικών Η/Υ
  • ΠΕ Μηχανικών - Ειδ. Πολίτικων Μηχανικών
  • ΠΕ Μηχανικών - Ειδ. Τοπογράφων Μηχανικών
  • ΠΕ Μηχανικών - Ειδ. Χημικών Μηχανικών
  • ΠΕ Πληροφορικής
  • ΠΕ Πολιτιστικής Διαχείρισης - Ειδ. Πολιτιστικής Διαχείρισης
  • ΠΕ Πολιτιστικής Διαχείρισης - Ειδ. Πολιτιστικής Πληροφορικής Και Τεχνολογίας
  • ΤΕ Διοικητικού - Λογιστικού - Ειδ. Λογιστικού

Ο πίνακας θέσεων της 5Κ/2022 

Πώς θα γίνουν οι προσλήψεις

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλες οι παραπάνω προσλήψεις θα γίνουν με σειρά προτεραιότητας των υποψηφίων, η οποία θα κριθεί βάσει μίας σειράς ακαδημαϊκών προσόντων και κοινωνικών κριτηρίων.

Για τις προκηρύξεις αυτές απαραίτητο τυπικό προσόν αποτελεί η Πιστοποίηση Υπολογιστών ELIC

Αποτελεί μάλιστα την πιο εύκολη και χαμηλού κόστους Πιστοποίηση Υπολογιστών στην Ελλάδα που οι ενήλικες ενδιαφερόμενοι για προκηρύξεις ΑΣΕΠ μπορούν να πάρου. ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Παράλληλα και η Πιστοποίηση Αγγλικών του εκπαιδευτικού Οργανισμού GoLearn ζητείται στις 2 προκηρύξεις και αποτελεί την πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα την οποία κάποιος μπορεί να την πάρει ακόμα και μέσα σε μία μόνο ημέρα δίνοντας τηλεξέταση από το σπίτι του μόνο  σε reading – listening (ούτε προφορικά, ούτε έκθεση). ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Πώς θα φτιάξετε μητρώο στο ΑΣΕΠ και πώς θα κάνετε αίτηση

Για να μπορέσετε να κάνετε αίτηση στις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ θα πρέπει να κάνετε μητρώο στον ΑΣΕΠ ή να το επικαιροποιήσετε, διαδικασία που είναι σχετικώς χρονοβόρα.

Το μεγαλύτερο εργασιακό site στην Ελλάδα, το proson.gr αναλαμβάνει για εσάς να σας φτιάξει το ΜΗΤΡΩΟ ΣΤΟΝ ΑΣΕΠ εντελώς ΔΩΡΕΑΝ εάν κάνετε ετήσια εγγραφή στο Proson.gr (30 ευρώ η ετήσια εγγραφή μέλους) - Με την εγγραφή μέλους παίρνετε 10% έκπτωση στην διεκπεραίωση αιτήσεων στις προκηρύξεις

Δείτε περισσότερα εδώ

Μετά την δημιουργία του Μητρώου ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να κάνει αίτηση στην προκήρυξη που θέλει έχοντας αναλύσει τι ζητάει αυτή (προσόντα, δικαιολογητικά κλπ).

Το Proson.gr αναλαμβάνει για χιλιάδες ενδιαφερόμενους κάθε χρόνο και την πραγματοποίηση της αίτησης στην προκήρυξη.

ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΕΔΩ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ PROSON.GR

Ποιο είναι το Απαραίτητο τυπικό προσόν για τις προκηρύξεις ΑΣΕΠ

Για τις προκηρύξεις που βγαίνουν το επόμενο διάστημα (δείτε παραπάνω) απαραίτητο τυπικό προσόν αποτελεί η Πιστοποίηση Υπολογιστών ELIC και η Πιστοποίηση Αγγλικών

Η Πιστοποίηση Υπολογιστών ELIC του GoLearn αποτελεί  την πιο εύκολη και χαμηλού κόστους Πιστοποίηση Υπολογιστών στην Ελλάδα που οι ενήλικες ενδιαφερόμενοι για προκηρύξεις ΑΣΕΠ μπορούν να πάρουν.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Αυτή είναι η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα που μπορείτε να πάρετε!

Η Πιστοποίηση Αγγλικών του εκπαιδευτικού Οργανισμού GoLearn αποτελεί την πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα την οποία κάποιος μπορεί να την πάρει ακόμα και μέσα σε μία μόνο ημέρα δίνοντας τηλεξέταση από το σπίτι του μόνο  σε reading – listening (ούτε προφορικά, ούτε έκθεση).

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις