H Ναυτική Σχολή Πολέμου προκηρύσσει την πρόσληψη με επιλογή, ωρομίσθιου διδακτικού προσωπικού (Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού (ΕΕΠ) με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και ωριαίας αντιμισθίας για το εκπαιδευτικό έτος 2022 - 2023.
Οι υποψήφιοι προς πρόσληψη διδάσκοντες, θα πρέπει να λάβουν υπ’ όψιν τις ακόλουθες επισημάνσεις / διευκρινήσεις:
α. Οι αναγραφόμενες διδακτικές ώρες είναι ο μέγιστος αριθμός ωρών που δύναται να διδάξουν. Η ΝΣΠ διατηρεί το δικαίωμα της μη καλύψεως (μερικώς ή ολικώς) των θέσεων ή και ωρών διδασκαλίας οι οποίες προκηρύσσονται με την παρούσα Προκήρυξη, για οποιοδήποτε μάθημα σε περίπτωση μεταβολής των εκπαιδευτικών της αναγκών.
β. Η ωριαία αποζημίωση του Ωρομίσθιου Διδακτικού Προσωπικού καθορίζεται από τις διατάξεις της εκάστοτε ισχύουσας Κοινής Απόφασης των Υπουργών Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών, με βάση τα προσόντα που απαιτεί η Προκήρυξη και όχι τα κατεχόμενα από τους υποψηφίους.
β. Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν στην έδρα της ΝΣΠ στην περιοχή του Βοτανικού Αθηνών.
γ. Οι προσληφθέντες θα υπογράψουν Ατομική Σύμβαση Εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου για την Ανάθεση Διδακτικού Έργου με Ωριαία Αντιμισθία, με τους απαραίτητους όρους - διατάξεις. Οι συγκεκριμένες Συμβάσεις Εργασίας θα λυθούν αυτοδικαίως την 31 Αυγ 2023.
δ. Οι διδάσκοντες έχουν υποχρέωση να ακολουθούν απαρέγκλιτα το εκάστοτε ισχύον πρόγραμμα μαθημάτων, όπως αυτό θα καθορίζεται από τη Σχολή.
Απαιτούμενα γενικά προσόντα
- Οι υποψήφιοι πρέπει να πληρούν τα παρακάτω γενικά προσόντα: (1) Να είναι Έλληνες πολίτες. (α) Για όσους έχουν αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια με πολιτογράφηση πρέπει να έχει παρέλθει ένα (1) τουλάχιστον έτος από την απόκτηση της, μέχρι την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων.
- Δικαιούνται να είναι υποψήφιοι και όσοι απέκτησαν την ελληνική ιθαγένεια με πολιτογράφηση, αλλά δεν έχει παρέλθει έτος από την απόκτηση της, εφόσον μέχρι την απόκτηση της ήταν υπήκοοι κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ενώσεως (ΕΕ).
- Δύνανται επίσης να είναι υποψήφιοι και πολίτες των Κρατών – Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εφόσον γνωρίζουν την Ελληνική Γλώσσα σε βαθμό επαρκή (Β' Επιπέδου) για την άσκηση των καθηκόντων του οικείου Κλάδου, η οποία αποδεικνύεται με το Πιστοποιητικό Ελληνομάθειας, που χορηγείται από το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας, ή με το αντίστοιχο πιστοποιητικό του Σχολείου της Ελληνικής Γλώσσας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το οποίο χορηγείται ύστερα από σχετική εξέταση του υποψηφίου ή από άλλη σχολή ή σχολείο Ελληνικής Γλώσσας.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με όλα τα απαιτούμενα προσόντα, πώς να κάνετε αίτηση και πολλά ακόμη, διαβάστε ΕΔΩ