Breaking news

εργασία
A

 

Σε νέες μόνιμες προσλήψεις προσωπικού θα προχωρήσει το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.

Ειδικότερα, η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, κα Σοφία Ζαχαράκη προανήγγειλε 308 μόνιμες προσλήψεις στους εποπτευόμενους φορείς του υπουργείου. 

Μιλώντας στο Πανελλήνιο Συνέδριο Μονάδων Κοινωνικής Φροντίδας Βορείου Αιγαίου, η κα Ζαχαράκης ανέφερε πως: «Έχει, ήδη, εγκριθεί η πρόσληψη 308 μόνιμων υπαλλήλων στους εποπτευόμενους φορείς μας και έχουμε φροντίσει ώστε, άμεσα, να τους στελεχώσουν οι πρώτοι, 153 εργαζόμενοι. Επίσης, τους 79 ήδη υπηρετούντες Κοινωνικούς Λειτουργούς μας θα τους ενισχύσουν στο έργο τους 29 ακόμα άτομα».

«Στον προϋπολογισμό του 2024 είχαμε προχωρήσει σε αύξηση των λειτουργικών δαπανών των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας φτάνοντας τα 20.365.000 ευρώ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξουν θετικές επιπτώσεις και στο Κέντρο Κοινωνικής Προνοίας Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, καθώς μόνο για τις λειτουργικές δαπάνες του 2023-24, ο προϋπολογισμός αυξήθηκε κατά 75.000 ευρώ» είπε

Όσον αφορά στο 2025, η Σοφία Ζαχαράκη, ανέφερε, χαρακτηριστικά, ότι επιδιώκει την περαιτέρω αύξηση στους προϋπολογισμούς των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας στα 5 εκατομμύρια ευρώ, περίπου, έτσι ώστε να φτάσει τα 25 εκατομμύρια ευρώ.

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Βορείου Αιγαίου, για τη νέα χρονιά η επιχορήγηση από τον τακτικό προϋπολογισμό του κέντρου τριπλασιάζεται σε σχέση με το 2024, καθώς από 100.000 ευρώ, το υπουργείο θα διαθέσει στο Κέντρο 300.000 ευρώ.

Απευθυνόμενη στους συνέδρους, η Σοφία Ζαχαράκη, υπογράμμισε τη σημασία της εξωστρέφειας και των συνεργειών, όπως είναι:

  • η αδελφοποίηση των Κέντρων Βορείου Αιγαίου, Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και Ηπείρου, από την οποία θα παραχθούν γόνιμες προτάσεις για πιο διευρυμένες συνεργασίες και
  • η επικείμενη συνεργασία του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Βορείου Αιγαίου με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, η οποία θα ωφελήσει και θα ευαισθητοποιήσει την τοπική κοινωνία.

Καταλήγοντας η υπουργός, στην ομιλία της επανέλαβε μια σειρά θεμάτων στα οποία έχει εστιάσει το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και θα χαράξουν την εθνική κοινωνική πολιτική, χάρις στους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, όπως:

  • η πρόωρη παιδική παρέμβαση με θεραπευτικά/εκπαιδευτικά προγράμματα για 1.635 παιδιά που θα επιλεγούν μέσω πρόσκλησης, προϋπολογισμού 35 εκατομμύρια ευρώ
  • η εργασιακή και κοινωνική ενσωμάτωση 200 ατόμων με διαταραχή φάσματος αυτισμού, μαζί με την ΔΥΠΑ, προϋπολογισμού 8 εκατομμύρια ευρώ
  • η επαγγελματική αναδοχή, ένα εγχείρημα υπέρ της αποϊδρυματοποίησης. Εντός του Νοεμβρίου, με το πρόγραμμα αυτό, θα γίνουν οι πρώτες συνδέσεις μεταξύ επαγγελματιών αναδόχων γονέων και παιδιών που ζουν σε ιδρύματα με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67% ή ψυχικής αναπηρίας άνω του 50%, γεγονός που πρόκειται να συμβάλει στην ήδη αυξανόμενη τάση των ποσοστών υιοθεσίας και αναδοχής και στη συνεχή μείωση των παιδιών που μένουν σε κέντρα παιδικής προστασίας .
Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις