Breaking news

working from the beach
A

Το Μπαλί επιχειρεί να γίνει εργασιακός παράδεισος για τους ψηφιακούς νομάδες, έχοντας ως στόχο να προσελκύσει 3,6 εκατομμύρια ξένους εργαζομένους και να δημιουργήσει ένα εκατομμύριο νέες θέσεις εργασίας για τους ντόπιους.

Για να το καταφέρει αυτό, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, σχεδιάζει μια εργασιακή πολιτική που θα κινείται σε δύο κατευθύνσεις.

Πρώτον, σκοπεύει να δώσει δημιουργήσει την «βίζα τηλεργασίας», η οποία θα δίνει την δυνατότητα στους ψηφιακούς νομάδες να ζουν στην χώρα για πέντε ολόκληρα χρόνια, χωρίς να χρειάζεται να την ανανεώσουν. Αξίζει να σημειωθεί ότι η πενταετής εργασιακή βίζα που σχεδιάζει το Μπαλί θα είναι η μεγαλύτερη σε διάρκεια βίζα του είδους της σε ολόκληρο τον κόσμο.

Δεύτερον, όσοι είναι κάτοχοι της βίζας αυτοί θα μπορούν να ζουν στην Ινδονησία αφορολόγητα, εφόσον τα εισοδήματα τους προέρχονται από το εξωτερικό.

Η διαδικασία χορήγησης της εργασιακής αυτής βίζας αναμένεται να είναι σχετικά απλή και θα υλοποιείται μέσα από μια απλή φόρα υποβολής αιτήσεων.

Σύμφωνα μάλιστα με τον υπουργό Τουρισμού, Sandiaga Uno, η βίζα αυτή αποτελεί ένα φιλόδοξο σχέδιο της χώρας να επαναπροσδιοριστεί ως «πράσινος» προορισμός που πέρα από τον ήλιο, την άμμο και τη θάλασσα, παρέχει ηρεμία και πνευματικότητα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής όποιος θέλει να επισκεφθεί το Μπαλί και να εργαστεί από εκεί μπορεί να υποβάλει αίτηση και να λάβει είτε μια βίζα 30 ημερών κατά την άφιξη του, είτε μια τουριστική βίζα που μπορεί να παραταθεί για 2 μήνες, είτε, τέλος, μια επαγγελματική βίζα που ισχύει για περίπου 5 μήνες.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις