Breaking news

Πράσινο φως πήρε ο Προσωπικός Αριθμός που θα ενσωματωθεί στις νέες ταυτότητες
A

Σε τηλεοπτική εκπομπή βρέθηκε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, αναφέροντας ότι ο Προσωπικός Αριθμός πήρε μόλις χθες, Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου, το πράσινο φως από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Ειδικότερα, ο υπουργός ανέφερε ότι η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα δέχεται πως με κάποιες αλλαγές που πρέπει να γίνουν σε σχέση με το διαμοίρασμα της φωτοτυπίας της ταυτότητας στον ιδιωτικό τομέα, μπορεί πλέον ο Προσωπικός Αριθμός να ενταχθεί στις νέες ταυτότητές.

Ανακοίνωσε ακόμη την ολοκλήρωση των διαδικασιών σε σχέση με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, οι οποίες πλέον θα επιτρέψουν την έκδοση του μοναδικού Προσωπικού Αριθμού για κάθε Έλληνα πολίτη.

Από τι θα αποτελείται ο ενιαίος Προσωπικός Αριθμός

Ο υπουργός ξεκαθάρισε πως «με τον ενιαίο προσωπικό αριθμό, θα καταφέρουμε να ενοποιήσουμε τα μητρώα του ελληνικού κράτους τα οποία πολλές φορές, λόγω λαθών, δημιουργούσαν προβλήματα στην ολοκλήρωση διαδικασιών».

Διευκρινίζοντας παράλληλα ότι οι υφιστάμενες ταυτότητες «θα ισχύουν κανονικά μέχρι τη λήξη τους. Σε λίγο καιρό, περίπου έξι εκατομμύρια πολίτες που θα βγάλουν ταυτότητες, θα έχουν τη δυνατότητα ενσωμάτωσης του Προσωπικού Αριθμού σε αυτές.

Η πλατφόρμα ήταν έτοιμη εδώ και καιρό και περιμέναμε το πράσινο φως από την Αρχή. Τώρα κάνουμε τις τροποιήσεις που ζήτησε η Αρχή, προχωράμε στις απαραίτητες νομοθετικές παρεμβάσεις με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ώστε να προχωρήσουμε ακολούθως στην ενσωμάτωση του προσωπικού αριθμού στις ταυτότητες.

Ο ενιαίος αριθμός θα αποτελείται από το ΑΦΜ μας συν τρία αλφαριθμητικά ψηφία».

Έρχεται και η «Θυρίδα του Πολίτη»

Ο υπουργός ανακοίνωσε επίσης ότι το προσεχές διάστημα θα ενσωματωθεί στο Gov.gr Wallet και η Θυρίδα του Πολίτη, «ένας ψηφιακός τόπος επικοινωνίας του Δημοσίου με τους πολίτες»

Σύμφωνα με τον υπουργό, πολλοί λίγοι είναι αυτοί που ξέρουν ότι υπάρχει η Θυρίδα του Πολίτη.

Τόνισε ότι μέσα από αυτόν τον τόπο επικοινωνίας: «θα μπορούμε να βλέπουμε διάφορα πράγματα που μας αφορούν, σε σχέση με την επικοινωνία μας με το Δημόσιο.

Ένα πιστοποιητικό που έχουμε εκδώσει ψηφιακά. Ένα voucher που βγαίνει και μπορούμε να ενημερωθούμε. Όλα τα εντάσσουμε στην πιο δημοφιλή εφαρμογή, στο ψηφιακό μας πορτοφόλι.

Ο ψηφιακός βοηθός που υπάρχει εδώ και 15 μήνες στο gov.gr θα ενσωματωθεί κι αυτός στο Gov.gr Wallet. Έχουμε κοντά στα 2 εκατομμύρια ερωτήσεις στον ψηφιακό βοηθό, την πρώτη εφαρμογή Τεχνητής Νοημοσύνης του ελληνικού Δημοσίου από τον Δεκέμβριο του 2023. Πάμε πλέον να τον ενσωματώσουμε στο ψηφιακό μας πορτοφόλι για να γίνει πιο εύκολη η αναζήτηση».

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις